25 de maig 2012

La rocambolesca història d’una Copa del Rei que entregarà un príncep (II)


La rocambolesca història d’una Copa del Rei que entregarà un príncep (II)



Avui se celebra la final de la Copa del Rei de futbol, del Rei de les Espanyes, és clar. Molts partits de futbol estan envoltats en polèmiques, especialment si Mourinho és un dels protagonistes, però no és el cas d’aquest partit. Com ja sabeu els dos equips que juguen aquesta final de la Copa del Rei són el Futbol Club Barcelona i l’Athletic de Bilbao. I l’Estadi on se celebrarà és el Vicente Calderón. En l’anterior article titulat “La rocambolesca història d’una Copa del Rei que entregarà un príncep” ja vaig explicar els dies previs, però si tot el que vaig explicar en aquest anterior article podia semblar “absurd” tot i ser cert i real, com veureu immediatament tot pot arribar a superar-se.



Dispositiu de seguretat



El dispositiu de seguretat per aquest esdeveniment està format per 2500 efectius, dels quals 1500 pertanyen al Cos Nacional de Policia, la resta del dispositiu són personal de seguretat privada de Barça i Athletic, policia local, SAMUR, protecció civil, Mossos d’Esquadra i Ertzaintza. Tot aquest dispositiu ha de garantir que no es produeixin aldarulls. Tot aquest dispositiu ha d’evitar que es produeixin aldarulls entre les dues aficions que podrien arribar a sumar 50000 persones o més, però el risc més gran és que hi hagi aldarull provocats per la Falange. Algú amb més aviat poc senderi va autoritzar que el mateix dia del partit - un partit considerat d’alt risc pel gran nombre d’aficionats que ambdós equips poden moure que no pas per les “querelles” que puguin tenir ambdues aficions, en principi cap – una manifestació ultradreta. Una de les principals tasques d’aquest operatiu és impedir que els fatxes arribin a enfrontar-se amb els aficionats bascos i catalans.

Considerant que hi haurà no menys de 50000 bascos i catalans, i no crec que a Madrid el nombre de fatxes arribi a 50000, em refereixo a 50000 fatxes amb prou condicions físiques com per anar a voler un enfrontament físic amb bascos i catalans. 170 autocars, cinc tres AVE especials des de Barcelona i tres trens especials des de Bilbao traslladaran uns 50000 aficionats d’ambdós equips fins a la Vila i Cort. Ambdues aficions tenen zones acotades en zones equidistants de l’Estadi Vicente Calderón on es juga el partit.

La delegada del Govern espanyol a Madrid va declarar que “els informes que he vist es refereixen a la manifestació convocada per Falange i a la coincidència temporal d’ambdues convocatòries i a una coincidència eventual dels seguidors amb algunes persones de la Falange que pogués provocar alteracions. No n’hi ha cap informe policial sobre les dues aficions, doncs la immensa majoria ve a Madrid a gaudir”. No, el problema és que un insensat va autoritzar que uns feixistes organitzessin una manifestació contra bascos i catalans el mateix dia que a Madrid hi ha 50000 bascos i catalans, perfectament identificables. Bascos i catalans aniran molts amb les samarretes dels seus equips, blanc i vermell pels bilbaïns, blau i grana pels barcelonistes, les ikurrinyes i banderes amb els colors blanc i vermell (Athletic), les banderes amb el blau i el grana, Senyeres i estelades (Barça). També identificables són els de la Falange: cap quasi pelat, ulleres de fatxenda, bandera espanyola amb un pollastre i cara d’emprenyats.



Prohibida l’entrada d’elefants al Vicente Calderón



No és el que us penseu, a Madrid fan coses rares però no és que ara hagin decidit impedir l’entrada d’elefants per si el rei agafa l’escopeta i creient-se encara a Botswana comença a disparar contra elefants i aficionats d’ambdós equips, no es tracta d’això. Sembla que el rei ha preferit no assistir i delegar la feina d’entregar la Copa del Rei en l’hereu al tron. El rei al·lega que encara està convalescent de les lesions de Botswana. També és possible que no tingui gaires ganes de sentir com el xiulen 50000 persones o com li canten “un elefant es balancejava”, ja és curiós que la decisió de no assistir es fes pública després que se sabés que hi havia una campanya a Internet que convocava els aficionats bascos a cantar aquesta tonada infantil. Les autoritats madrilenyes, les mateixes que el dia que tenen un partit d’alt risc que sumen més de 50000 aficionats a la capital del Regne autoritzen a uns fatxes desequilibrats i amb tendències violentes a organitzar una manifestació en defensa de la bandera i d’Espanya i que obertament busca la brega, han decidit prohibir l’entrada d’elefants al Vicente Calderón, fan referència a ninots de peluix o dibuixos que representin elefants, també impediran, diuen, l’entrada de pancartes o representacions d’Urdangarín, el gendre imputat per delictes econòmics del rei. Per minimitzar la xiulada la RFEF farà sonar l’himne d’Espanya durant només 27 segons, això si, amb el volum al màxim. Per fer això han decidir reforçar la megafonia de l’Estadi Vicente Calderón. Quins pebrots, tenen por de veure elefants al Calderón i d’una xiulada i posaran la megafonia a un volum perjudicial per a l’audició.

No havent entre ambdues aficions motius d’enfrontament sinó que més aviat existeix una bona relació, no estava previst que s’hi poguessin produir aldarulls, en principi, però hi ha hagut factors externs aliens als dos equips que jugaran el partit. Aquests factors que han enrarit l’ambient pre-partit ja els vaig comentar en l’altre article però és evident que la responsabilitat de les autoritats esportives i polítiques és màxima. Qui va autoritzar la manifestació de la Falange va demostrar molt poc senderi però la irresponsable número u de tota aquesta història en última instància ha estat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que per tapar els merders de Bankia en què ella ha tingut una important responsabilitat política, responsabilitat que recau en el govern tant de la Comunitat que ella, Esperanza Aguirre, presideix com en el de l’Estat que presideix Mariano “Wally” Rajoy ha hagut de fer unes declaracions que només podem qualificar de mancades de senderi, pretenent tancar l’Estadi Calderón si hi havia una xiulada i que el partit es jugués a porta tancada. Doncs bé, Esperanza Aguirre no assistirà al partit, després d’haver escalfat l’ambient la presidenta madrilenya ha optat per amagar-se. Mariano “Wally” Rajoy també ha decidit no presenciar el partit, segurament ha de llegir el Marca.















La rocambolesca historia de una Copa del Rey que entregará un príncipe (II)


Hoy se celebra la final de la Copa del Rey de fútbol, ​​del Rey de las Españas, claro. Muchos partidos de fútbol están envueltos en polémicas, especialmente si Mourinho es uno de los protagonistas, pero no es el caso de este partido. Como ya sabéis los dos equipos que juegan esta final de la Copa del Rey son el Fútbol Club Barcelona y el Athletic de Bilbao. Y el Estadio donde se celebrará es el Vicente Calderón. En el anterior artículo titulado "La rocambolesca historia de una Copa del Rey que entregará un príncipe" ya expliqué los días previos, pero si todo lo que expliqué en este anterior artículo podía parecer "absurdo" a pesar de ser cierto y real , como veréis inmediatamente todo puede llegar a superarse.


Dispositivo de seguridad


El dispositivo de seguridad para este evento está formado por 2.500 efectivos, de los cuales 1,500 pertenecen al Cuerpo Nacional de Policía, el resto del dispositivo son personal de seguridad privada de Barça y Athletic, policía local, SAMUR, protección civil, Mossos d'Esquadra y Ertzaintza. Todo este dispositivo debe garantizar que no se produzcan altercados. Todo este dispositivo debe evitar que se produzcan disturbios entre las dos aficiones que podrían llegar a sumar 50.000 personas o más, pero el mayor riesgo es que haya alborotos provocados por la Falange. Alguien con más bien poco seso autorizó que el mismo día del partido - un partido considerado de alto riesgo por el gran número de aficionados que ambos equipos pueden mover que por las "querellas" que puedan tener ambas aficiones, en principio ninguna - una manifestación ultraderecha. Una de las principales tareas de este operativo es impedir que los fachas lleguen a enfrentarse con los aficionados vascos y catalanes.
Considerando que habrá no menos de 50.000 vascos y catalanes, y no creo que en Madrid el número de fachas llegue a 50.000, me refiero a 50.000 fachas en suficientes condiciones físicas como para ir a querer un enfrentamiento físico con vascos y catalanes. 170 autocares, cinco tres AVE especiales desde Barcelona y tres trenes especiales desde Bilbao trasladarán unos 50.000 aficionados de ambos equipos hasta la Villa y Corte. Ambas aficiones tienen zonas acotadas en zonas equidistantes del Estadio Vicente Calderón donde se juega el partido.
La delegada del Gobierno español en Madrid declaró que "los informes que he visto se refieren a la manifestación convocada por Falange y la coincidencia temporal de ambas convocatorias y a una coincidencia eventual de los seguidores con algunas personas de la Falange que pudiera provocar alteraciones. No hay ningún informe policial sobre las dos aficiones, pues la inmensa mayoría viene a Madrid a disfrutar ". No, el problema es que un insensato autorizó que unos fascistas organizaran una manifestación contra vascos y catalanes el mismo día que en Madrid hay 50.000 vascos y catalanes, perfectamente identificables. Vascos y catalanes irán muchos con camisetas de sus equipos, blanco y rojo por los bilbaínos, azul y grana por los barcelonistas, las ikurriñas y banderas con los colores blanco y rojo (Athletic), las banderas con el azul y el grana, Banderas y estelades (Barça). También identificables son los de la Falange: cabeza casi pelada, gafas de chuleta, bandera española con un pollo y cara de cabreados.


Prohibida la entrada de elefantes en el Vicente Calderón


No es lo que pensáis, en Madrid hacen cosas raras pero no es que ahora hayan decidido impedir la entrada de elefantes por si el rey coge la escopeta y creyéndose aún en Botswana empieza a disparar contra elefantes y aficionados de ambos equipos, no se trata de eso. Parece que el rey ha preferido no asistir y delegar el trabajo de entregar la Copa del Rey en el heredero al trono. El rey alega que aún está convaleciente de las lesiones de Botswana. También es posible que no tenga muchas ganas de sentir como le silban 50000 personas o como le cantan "un elefante se balanceaba", ya es curioso que la decisión de no asistir se hiciera pública después de que se supiera que había una campaña en Internet que convocaba a los aficionados vascos a cantar esta canción infantil. Las autoridades madrileñas, las mismas que el día que tienen un partido de alto riesgo que suma más de 50.000 aficionados en la capital del Reino autorizan a unos fachas desequilibrados y con tendencias violentas a organizar una manifestación en defensa de la bandera y de España y que abiertamente busca la bronca, han decidido prohibir la entrada de elefantes en el Vicente Calderón, hacen referencia a muñecos de peluche o dibujos que representen elefantes, también impedirán, dicen, la entrada de pancartas o representaciones de Urdangarín, el yerno imputado por delitos económicos del rey. Para minimizar la pitada la RFEF hará sonar el himno de España durante sólo 27 segundos, eso si, con el volumen al máximo. Para ello han decidió reforzar la megafonía del Estadio Vicente Calderón. Hay que joderse, tienen miedo de ver elefantes en el Calderón y de una pitada y pondrán la megafonía a un volumen perjudicial para la audición.
No habiendo entre ambas aficiones motivos de enfrentamiento sino que más bien existe una buena relación, no estaba previsto que se pudieran producir altercados, en principio, pero ha habido factores externos ajenos a los dos equipos que jugarán el partido. Estos factores que han enrarecido el ambiente pre-partido ya les comenté en el otro artículo pero es evidente que la responsabilidad de las autoridades deportivas y políticas es máxima. Quién autorizó la manifestación de la Falange demostró muy poco seso pero la irresponsable número uno de toda esta historia en última instancia ha sido la presidenta de la Comunidad de Madrid, Esperanza Aguirre, que para tapar los líos de Bankia en que ella ha tenido una importante responsabilidad política, responsabilidad que recae en el gobierno tanto de la Comunidad que ella, Esperanza Aguirre, preside como en el del Estado que preside Mariano "Wally" Rajoy ha tenido que hacer unas declaraciones que sólo podemos calificar de faltas de tino , pretendiendo cerrar el Estadio Calderón si había una pitada y que el partido se jugara a puerta cerrada. Pues bien, Esperanza Aguirre no asistirá al partido, después de haber calentado el ambiente la presidenta madrileña ha optado por esconderse. Mariano "Wally" Rajoy también ha decidido no presenciar el partido, seguramente tiene que leer el Marca.