30 d’abr. 2012

El president invisible i el ministre eufemístic


El president invisible i el ministre eufemístic

El president invisible

En tots el països importants quan el seu govern ha d’anunciar alguna mesura important qui surt a donar la cara és el cap del govern, per exemple la cancellera alemanya Angela Merkel o el primer ministre britànic David Cameron, Netanyahu a Israel o el cap d’Estat quan es tracta de Repúbliques presidencialistes com Obama als Estats Units, Sarkozy a França o Piñera a Xile. Espanya també és diferent, el seu cap de govern té certa dèria per romandre amagat quan hauria de sortir a explicar-se, Mariano “Wally” Rajoy ha decidit que seguir amagat. Podria succeir no celebrar aquest any el debat de política general al Congrés dels Diputats. Els pepers al·leguen el debat no se celebra mai en any d’eleccions generals. Les eleccions generals, però, van celebrar-se l’any 2011, aquest argument, llavors, no val. També al·leguen que no paga la pena celebrar un debat quan només fa sis mesos que governen. El senyor Rajoy, encara que ell pensi que no, ha d’explicar moltes coses, per començar, perquè està pujant els impostos quan deia que no ho faria i que fer-ho era un greu error. El senyor Rajoy no vol explicar perquè va mentir durant la campanya, també hauria d’explicar perquè des de que va guanyar les eleccions ha fet mans i mànigues per no haver de donar la cara com fan tots els seus homòlegs. El PP amb la seva majoria absoluta ha demostrat en quatre mesos que són absolutament incompetents, absolutament mentiders i autoritaris.

El ministre eufemístic

Els seus ministres intenten fer-nos combregar amb rodes de molí tractant d’estúpids a tots els ciutadans. Montoro, aquest ministre que és una barreja de Nosferatu i Gollum, de fet, parla igual que Gollum, diu que no pujaran els impostos, canviaran la seva ponderació per afavorir el creixement i la creació d’ocupació, encara que després diu que s’han pujat els impostos de manera equitativa i temporal. És a dir, no els han pujat però els han pujat. I això de pujar els impostos temporalment em fa riure. Recordo un monòleg del desaparegut Joan Capri que explica que fa molts anys amb motiu de no sé quina desgràcia van pujar els segells de correus cinc cèntims. Doncs bé, segurament encara estem pagant aquells cinc cèntims (de pesseta) de més. Mirin, els impostos i els preus pugen sempre, no baixen mai, que no ens expliquin sopars de duro. Tot ho pagarem més car, començant pels impostos, per rebre menys serveis i de pitjor qualitat.







El presidente invisible y el ministro eufemístico

El presidente invisible

En todos los países importantes cuando su gobierno debe anunciar alguna medida importante que sale a dar la cara es el jefe del gobierno, por ejemplo la canciller alemana Angela Merkel o el primer ministro británico David Cameron, Netanyahu en Israel o el jefe de Estado cuando se trata de Repúblicas presidencialistas como Obama en Estados Unidos, Sarkozy en Francia o Piñera en Chile. España también es diferente, su jefe de gobierno tiene cierta obsesión por permanecer escondido cuando debería salir a explicarse, Mariano "Wally" Rajoy ha decidido que seguir escondido.Podría suceder no celebrar este año el debate de política general en el Congreso de los Diputados. Los peperos alegan el debate no se celebra nunca en año de elecciones generales. Las elecciones generales, sin embargo, se celebraron el año 2011, este argumento, entonces, no vale. También alegan que no vale la pena celebrar un debate cuando sólo hace seis meses que gobiernan. El señor Rajoy, aunque él piense que no, tiene que explicar muchas cosas, para empezar, porque está subiendo los impuestos cuando decía que no lo haría y que ello era un grave error. El señor Rajoy no quiere explicar porque mintió durante la campaña, también debería explicar porque desde que ganó las elecciones ha hecho lo imposible para no tener que dar la cara como hacen todos sus homólogos. El PP con su mayoría absoluta ha demostrado en cuatro meses que son absolutamente incompetentes, absolutamente mentirosos y autoritarios.

El ministro eufemístico

Sus ministros intentan hacernos comulgar con ruedas de molino tratando de estúpidos a todos los ciudadanos. Montoro, este ministro que es una mezcla de Nosferatu y Gollum, de hecho, habla igual que Gollum, dice que no subirán los impuestos, cambiarán su ponderación para favorecer el crecimiento y la creación de empleo, aunque luego dice que se han subido los impuestos de manera equitativa y temporal.Es decir, no los han subido pero los han subido. Y eso de subir los impuestos temporalmente me hace reír. Recuerdo un monólogo del desaparecido Joan Capri que explica que hace muchos años con motivo de no sé qué desgracia subieron los sellos de correos cinco céntimos. Pues bien, seguramente todavía estamos pagando esos cinco céntimos (de peseta) de más. Miren, los impuestos y los precios suben siempre, no bajan nunca, que no nos cuenten cuentos chinos. Todo lo pagaremos más caro, empezando por los impuestos, para recibir menos servicios y de peor calidad.