21 d’abr. 2012

3000 euros per exhibir una estelada al Bernabeu

3000 euros per exhibir una estelada al Bernabeu



Un agent de seguretat del Reial Madrid va denunciar una noia catalana el mes de desembre passat durant el partit de lliga entre el Reial Madrid i el Futbol Club Barcelona per exhibir una estelada al Bernabeu, una bandera que aquest agent de seguretat de l'Estadi Santiago Bernabeu considerava que era il•legal, a més li va requisar. Aquesta noia ha rebut la notificació de sanció i podria haver de pagar 3000 euros. A la graderia del Santiago Bernabeu solen exhibir-se gran quantitat d'”estanqueres” amb el pollastre, la bandera franquista que és preconstitucional. L'estelada, per molt que aquest membre de la seguretat del Bernabeu i la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna, puguin creure-ho, no és il•legal, ni inconstitucional, ni preconstitucional, a diferència de l'”estanquera” del pollastre, aquesta si, preconstitucional, i per tant il•legal. De fet, l'exhibició d'aquestes banderes espanyoles amb el pollastre o el toro, pel que vaig poder veure a la llei, podria ser constitutiu de delicte d'ofensa als símbols de l'Estat. Però són les seves lleis, lleis espanyoles, i les apliquen amb la discreció que a ells els convé.


El Santiago Bernabeu és un Estadi on s'hi veuen moltes banderes preconstitucionals i més d'alguna amb simbologia neonazi sense que les autoritats prenguin cap mesura.






No ha estat, però l'única vegada que això passa. El diari ARA denuncia un altre cas en què el personal de seguretat del Santiago Bernabeu requisa una "estelada" a un aficionat barcelonista i exhibeix un vídeo gravat per un altre aficionat.


No ha sido, pero la única vez que eso pasa. El diario ARA denuncia otro caso en que el personal de seguridad del Santiago Bernabeu requisa una "estelada" a un aficionado barcelonista y exhibe un vídeo grabado por otro aficionado.






Un agente de seguridad del Real Madrid denunció una chica catalana el mes de diciembre pasado durante el partido liguero entre el Real Madrid y el Fútbol Club Barcelona por exhibir una "estelada" en el Bernabeu, una bandera que este agente de seguridad del Estadio Santiago Bernabeu consideraba que era ilegal, además la requisó. Esta chica ha recibido la notificación de sanción y podría tener que pagar 3000 euros. En la gradería del Santiago Bernabeu suelen exhibirse gran cantidad de ”estanqueras” con el pollo, la bandera franquista que es preconstitucional. La "estelada", por mucho que este miembro de la seguridad del Bernabeu y la delegada del Gobierno español en Catalunya, Llanos de Luna, puedan creerlo, no es ilegal, ni inconstitucional, ni preconstitucional, a diferencia de la ”estanquera” del pollo, esta si, preconstitucional, y por lo tanto ilegal. De hecho, la exhibición de estas banderas españolas con el pollo o el toro, por lo que pude ver a la ley, podría ser constitutivo de delito de ofensa a los símbolos del Estado. Pero son sus leyes, leyes españolas, y las aplican con la discreción que a ellos los conviene.


El Santiago Bernabeu es un Estadio donde se ven muchas banderas preconstitucionales y más de alguna con simbología neonazi sin que las autoridades tomen ninguna medida.

3000 euros por exhibir una estrellada al Bernabeu