12 de març 2012

L’11-M, 8 anys després

L’11-M, 8 anys després
L’11 de març de 2004 191 persones van morir assassinades a Madrid, poc després un policia perdia la vida quan assaltaven la casa en què s’ocultaven els terroristes islàmics que van preferir autoimmolar-se abans que ser capturats. 192 víctimes innocents.

El govern espanyol presidit per Aznar i amb el delirant ministre d’Interior Ángel Acebes van intentar que la seva tesi sobre l’autoria de l’atemptat s’imposés des del principi però no se’n van sortir.

El Partit Popular va perdre les eleccions que se celebraven tres dies més tard pel seu entossudiment a voler imposar la tesi que els autors de l’atemptat havia estat ETA, perquè ETA era més útil al PP que no pas que els autors fossin uns terroristes islàmics.

Els dirigents del PP no van voler assumir cap responsabilitat en l’intent de manipular la informació per imposar la seva tesi, i encara no l’han assumit, però encara va ser més increïble com des de la caverna – especialment El Mundo i la COPE – van provar de teixir una teoria conspiratòria en què tothom s’havia confabulat per fer caure el PP del govern, des dels mitjans de comunicació no afins al PP, els cossos de seguretat de l’Estat, el servei d’intel·ligència, altres partits polítics, ETA, i fins i tot altres serveis d’intel·ligència estrangers; de fet l’únic del que es podia acusar als mitjans de comunicació no afins al PP va ser que no van acceptar les coaccions d’Aznar dedicat a trucar als principals mitjans de comunicació per dictar-los que havien de publicar.

Després vam tenir les declaracions d’Acebes sobre l’àcid bòric parodiada pel “Polònia” fins l’aparició del grup ultradretà dels Peones Negros, creats a l’ombra de les teories del teòric de la conspiranoia Luís del Pino. Només ens faltava que l’AVT deixés de ser una organització que defensava els interessos de les víctimes del terrorisme per convertir-se en una mena de lobby de corifeus d’Aznar.

Alguns – Pedrojota Ramírez – van provar de convertir el judici de l’11-M en un altaveu des del qual poder escampar als quatre vents les seves teories conspiratòries.

Ahir va fer vuit anys dels atemptats. Torna a governar el mateix partit que tres dies després de l’atemptat va perdre les eleccions i que va voler convertir l’atemptat en una conspiració ordida contra ells per fer-los perdre el poder. Lamentablement vuit anys després encara hi ha qui pretès aconseguir alguna mena de redit com és el cas de la presidenta de l’AVT, organització que va veure com les víctimes i familiars de les víctimes de l’atemptat de l’11-M optaven per crear una altra associació de víctimes ja que veien que l’AVT s’havia anat convertint en un lobby peper oblidant la raó per la qual s’havien constituït. El més greu és que ara amb l’arribada del PP novament al govern de l’Estat espanyol podrien estar intentant reobrir el cas, amb la majoria absoluta i controlant tots els pilars de l’Estat podrien tenir la temptació d’imposar les seves teories.





El 11-M, 8 años después El 11 de marzo de 2004 191 personas murieron asesinadas en Madrid, poco después un policía perdía la vida cuando asaltaban la casa en que se ocultaban los terroristas islámicos que prefirieron autoinmolarse antes que ser capturados. 192 víctimas inocentes.
El gobierno español presidido por Aznar y con el delirante ministro de Interior Ángel Acebes intentaron que su tesis sobre la autoría del atentado se impusiera desde el principio pero no lo consiguieron.
El Partido Popular perdió las elecciones que se celebraban tres días más tarde por su empeño en querer imponer la tesis de que los autores del atentado había sido ETA, porque ETA era más útil al PP que no que los autores fueran unos terroristas islámicos.
Los dirigentes del PP no quisieron asumir ninguna responsabilidad en el intento de manipular la información para imponer su tesis, y aún no la han asumido, pero todavía fue más increíble como desde la caverna - especialmente El Mundo y la COPE - intentaron tejer una teoría conspiratoria en la que todos se había confabulado para hacer caer al PP del gobierno, desde los medios de comunicación no afines al PP, los cuerpos de seguridad del Estado, el servicio de inteligencia • Inteligencia, otros partidos políticos, ETA, e incluso otros servicios de inteligencia • Inteligencia extranjeros, de hecho el único del que se podía acusar a los medios de comunicación no afines al PP fue que no aceptaron las coacciones de Aznar dedicado a llamar a los principales medios de comunicación para dictarlos que habían de publicar.
Después tuvimos las declaraciones de Acebes sobre el ácido bórico parodiada por "Polònia" hasta la aparición del grupo ultraderechista de los Peones Negros, creados a la sombra de las teorías del teórico de la conspiranoia Luís del Pino. Sólo nos faltaba que la AVT dejara de ser una organización que defendía los intereses de las víctimas del terrorismo para convertirse en una especie de lobby de corifeos de Aznar.
Algunos - Pedrojota Ramírez - intentaron convertir el juicio del 11-M en un altavoz desde el que poder esparcir a los cuatro vientos sus teorías conspiratorias.
Ayer hizo ocho años de los atentados. Vuelve a gobernar el mismo partido que tres días después del atentado perdió las elecciones y que quiso convertir el atentado en una conspiración urdida contra ellos por hacerles perder el poder. Lamentablemente ocho años después todavía hay quien pretendido conseguir algún tipo de redicho como es el caso de la presidenta de la AVT, organización que vio como las víctimas y familiares de las víctimas del atentado del 11-M optaban por crear otra asociación de víctimas ya que veían que la AVT había ido convirtiendo en un lobby pepero olvidando la razón por la que se habían constituido. Lo más grave es que ahora con la llegada del PP nuevamente al gobierno del Estado español podrían estar intentando reabrir el caso, con la mayoría absoluta y controlando todos los pilares del Estado podrían tener la tentación de imponer sus teorías .