24 de març 2012

El problema espanyol (II)

El problema espanyol (II)

Espanya està de capa caiguda i això fa que el nacionalisme espanyol estigui cada dia més embogit. Un petit país construït al voltant d’una muntanya, un estand català a una fira de Moscou o la negativa de la UE a satisfer els capricis d’una ministra espanyola els tenen uns efectes sorprenents sobre el nacionalisme espanyol.
Gibraltar posa histèrica Espanya
L’any 2013 el Congrés Ordinari de la UEFA votarà l’ingrés com a membre de ple dret de Gibraltar. Aquesta sol·licitud té l’aval d’una sentència del TAS, la màxima instància judicial esportiva que obligava la UEFA a acceptar la reivindicació de Gibraltar. L’any 2007 ja ho van provar però llavors van trobar-se amb l’oposició de la majoria de les federacions encara que tenien el suport d’Anglaterra, Irlanda del Nord, Escòcia i Gal·les.
Els tribunals sempre han donat la raó a Gibraltar però la UEFA del bracet de la Federació Espanyola sempre han aconseguit impedir el reconeixement de Gibraltar. Ángel María Villar, president de la Federació Espanyola ha amenaçat que si Gibraltar fos admès ell retiraria totes les seleccions espanyoles de les competicions internacionals. D’això si que en podem dir “villarato”, aquesta rebequeria histèrica de Villar a les sessions de la UEFA m’agradaria veure-la. “Si deixeu jugar a Gibraltar jo no jugo”. Seria divertit que en una competició s’haguessin d’enfrontar Espanya i Gibraltar. D’una banda el president de la federació gibraltarenya assegut al costat de Villar. A la graderia de l’Estadi els aficionats espanyols cridant “Gibraltar espanyol” i els aficionats gibraltarenys responent “no volem ser espanyols ni borratxos”. La caverna mediàtica cridant a prendre Gibraltar a les hordes espanyolistes, després seran quatre carallots amb una estanquera amb el pollastre que es posaran a la porta cridant les tonteries de sempre i els turistes fent-los fotos com a “typical Spanish fascist caveman”.
Un espanyolista intenta rebentar la roda de premsa del conseller d’Empresa i Ocupació
El conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya Francesc Xavier Mena estava començant la roda de premsa a la Fira Internacional de Turisme de Moscou. El conseller Mena encapçala la delegació catalana a la Fira de Moscou que vol promocionar Catalunya per seguir augmentant el nombre de turistes russos que viatgen a Catalunya. L’any 2011 Catalunya va rebre més de mig milió de turistes russos, un 44% més que l’any anterior. Els representants turístics catalans tenen previst reunir-se amb els principals operadors russos i de l’àrea d’influència russa per fer balanç de l’any 2011. Però no tot podia ser perfecte, va sortir el carallot espanyolista de torn que va voler rebentar la roda de premsa. El carallot era Álvaro de Marichalar, germà de l’exmarit de la infanta Elena de Borbó. Marichalar va dedicar-se a retreure al conseller Mena que Catalunya estigués present a la Fira promocionant-se al marge de la resta d’Espanya “amb els impostos de tot”, segons ell. S’ha de dir que les Canàries, que tinc entès que són territori espanyol, o això m’havien dit quan anava a l’escola, tot i que això era el segle passat i la geografia política ha canviat molt, també té un estand a la Fira de Moscou, i sembla que Marichalar no ha estat vist per allà recriminant que es promocionin al marge d’Espanya.
Incís: Quan a Catalunya vam aprovar la prohibició de celebrar corrides de toros a Espanya van dir-nos de tot, però a Canàries, que crec que continuen sent territori espanyol, i crec que ho eren fa 20 anys, feia ja 20 anys que les corrides de toros havien estat abolides. I a Espanya no van dir res.
D’altra banda, Marichalar diu que aquesta promoció turística de Catalunya al marge d’Espanya es fa amb els impostos de tots els  espanyols, més correcte seria dir que Espanya fa la seva promoció turística explicant una Espanya que és la que ells voldrien i que és la que va dissenyar Fraga – toros, sol, flamenc i sangria – i que els turistes quan arriben a Barcelona enganyats per aquestes promocions turístiques espanyolistes es creuen que Barcelona és Sevilla o Madrid. Amb els nostres impostos Espanya es crea una imatge falsa que quan ens inclou ens desvirtua o ens amaga, per això cal que la Generalitat faci la seva pròpia promoció. El conseller va respondre a aquest energumen carpetovetònic que Catalunya fa 20 anys que es promociona. El responsable de turisme de Lleida, Jordi Blanch, que estava al costat del conseller, va treure ferro a l’incident dient que Marichalar estava intentant fer-se publicitat ja que estava allà amb el propòsit d’aconseguir patrocinadors. Doncs si volia promocionar-se podia haver-se despullat o haver-se tallat les venes. Ja n’hi ha prou que qualsevol cretí espanyolista pretengui aconseguir publicitat atacant Catalunya. Marichalar per demostrar que no és el catalanòfob que ha demostrat ser afirma que "soc descendent de Jaume I i, l’any 2005, vaig fer una expedició entre Barcelona i Odessa per reivindicar al fundador d’aquesta ciutat ucraïnesa: l’espanyol de família catalana – José de Rivas- Vaig navegar amb les banderes de Barcelona, Catalunya i Espanya juntes. Com venen estant des de fa cinc segles”. Quin sopar de duro i quanta ignorància. Anem a pams. La bandera espanyola no fa cinc segles que acompanya la Senyera catalana, perquè mentre la Senyera que era originalment el pendó de la Casa Comtal de Barcelona a l’Edat Mitjana. La que ara és la bandera espanyola neix com a pavelló naval de l’Armada de guerra espanyola el 28 de maig de 1785 i no va ser fins l’any 1843 que va convertir-se en la bandera del Regne d’Espanya. Aquestes dues banderes no han anat mai juntes per raons obvies, i encara menys des de fa 500 anys perquè fa 500 anys la bandera espanyola, també dita “rojigualda”, i també dita “estanquera” ni tan sols existia. És còmic que Marichalar digui que és descendent de Jaume I.
El govern valencià contra el corredor del Mediterrani
La ministra de Foment Ana Pastor segueix entossudida a construir el corredor central que passant per Saragossa passaria travessant els Pirineus per entrar a França, i malgrat que a la UE li han dit que no volen el corredor central ella segueix insistint que vol construir el corredor central. Entenc que això pot fer contents als governs pepers de Madrid i Castella i Lleó i l’Aragó per on passaria, però sorprèn veure que el vicepresident del govern valencià es posi del costat de la ministra per defensar els interessos d’Espanya, malgrat que això pot perjudicar la comunitat autònoma valenciana de la que ell és vicepresident. José Ciscar, vicepresident de la Comunitat Valenciana va defensar el vot en contra del corredor mediterrani de la ministra de Foment al·legant que ho feia per defensar els interessos d’Espanya.
Després va voler justificar a la roda de premsa del Consell amb l’argument que “el govern de Mariano Rajoy està compromès amb els valencians i el corredor mediterrani” i que la ministra espanyola de Foment va votar en contra del corredor mediterrani perquè “ella sabia que, independentment del seu vot, la prioritat del corredor estava garantida”.
El portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, va anunciar que presentaran una reprovació al parlament valencià contra la ministra de Foment Ana Pastor per haver votat en contra del corredor mediterrani: “És una burla el que ha fet amb els valencians, la ministra. No ens podem permetre dos o tres corredors i sembla que la ministra Pastor no sap encara que a Madrid no hi ha ports, que aquestos ports estan al Mediterrani". A Madrid no tenen ni ports ni cervell. Crec que Compromís també hauria de reprovar, fins i tot, demanar la dimissió del vicepresident del govern valencià José Ciscar.









El problema español (II) España está de capa caída y esto hace que el nacionalismo español esté cada día más enloquecido. Un pequeño país construido alrededor de una montaña, un stand catalán en una feria de Moscú o la negativa de la UE a satisfacer los caprichos de una ministra española los tienen unos efectos sorprendentes sobre el nacionalismo español.
Gibraltar pone histérica España En el año 2013 el Congreso Ordinario de la UEFA votará el ingreso como miembro de pleno derecho de Gibraltar. Esta solicitud tiene el aval de una sentencia del TAS, la máxima instancia judicial deportiva que obligaba la UEFA a aceptar la reivindicación de Gibraltar. En el año 2007 ya lo probaron pero entonces se encontraron con la oposición de la mayoría de las federaciones aunque tenían el apoyo de Inglaterra, Irlanda del Norte, Escocia y Gales.
Los tribunales siempre han dado la razón a Gibraltar pero la UEFA de la mano de la Federación Española siempre han logrado impedir el reconocimiento de Gibraltar.Ángel María Villar, presidente de la Federación Española ha amenazado que si Gibraltar fuese admitido él retiraría todas las selecciones españolas de las competiciones internacionales. De eso si que podemos decir "villarato", esta pataleta histérica de Villar a las sesiones de la UEFA me gustaría verla. "Si deja jugar a Gibraltar yo no juego". Sería divertido que en una competición tuvieran que enfrentarse España y Gibraltar. Por un lado el presidente de la federación gibraltareña sentado junto a Villar. En la grada del Estadio los aficionados españoles gritando "Gibraltar español" y los aficionados gibraltareños respondiendo "no queremos ser españoles ni borrachos". La caverna mediática llamando a tomar Gibraltar a las hordas españolistas, después serán cuatro holoturias con una estanquera con el pollo que se pondrán a la puerta gritando las tonterías de siempre y los turistas haciéndoles fotos como "typical Spanish fascista Caveman".
Un españolista intenta reventar la rueda de prensa del conseller de Empresa y Empleo El conseller de Empresa y Empleo de la Generalitat de Cataluña Francesc Xavier Mena estaba empezando la rueda de prensa en la Feria Internacional de Turismo de Moscú. El consejero Mena encabeza la delegación catalana en la Feria de Moscú que quiere promocionar Cataluña para seguir aumentando el número de turistas rusos que viajan a Cataluña. En el año 2011 Cataluña recibió más de medio millón de turistas rusos, un 44% más que el año anterior. Los representantes turísticos catalanes tienen previsto reunirse con los principales operadores rusos y del área de influencia rusa para hacer balance del año 2011. Pero no todo podía ser perfecto, salió el gilipollas españolista de turno que quiso reventar la rueda de prensa. El gilipollas era Álvaro de Marichalar, hermano del ex marido de la infanta Elena de Borbón. Marichalar se dedicó a reprochar al consejero Mena que Cataluña estuviera presente en la Feria promocionando al margen del resto de España "con los impuestos de todo", según él.Hay que decir que Canarias, que tengo entendido que son territorio español, o eso me habían dicho cuando iba a la escuela, aunque esto era el siglo pasado y la geografía política ha cambiado mucho, también tiene un stand en la Feria de Moscú, y parece que Marichalar no ha sido visto por allí recriminando que se promocionen al margen de España.
Inciso: Cuando en Cataluña aprobamos la prohibición de celebrar corridas de toros en España nos llamaron de todo, pero en Canarias, que creo que siguen siendo territorio español, y creo que lo eran hace 20 años, hacía ya 20 años que las corridas de toros habían sido abolidas. Y en España no dijeron nada.
Por otro lado, Marichalar dice que esta promoción turística de Cataluña al margen de España se hace con los impuestos de todos los españoles, más correcto sería decir que España hace su promoción turística explicando una España que es la que ellos querrían y que es la que diseñó Fraga - toros, sol, flamenco y sangría - y que los turistas cuando llegan a Barcelona engañados por estas promociones turísticas españolistas se creen que Barcelona es Sevilla o Madrid. Con nuestros impuestos España se crea una imagen falsa que cuando nos incluye nos desvirtúa o nos esconde, por eso es necesario que la Generalitat haga su propia promoción. El consejero respondió a este energúmeno carpetovetónico que Catalunya hace 20 años que se promociona. El responsable de turismo de Lleida, Jordi Blanch, que estaba junto al conseller, quitó hierro al incidente diciendo que Marichalar estaba intentando hacerse publicidad ya que estaba allí con el propósito de conseguir patrocinadores. Pues si quería promocionarse podía haberse despojado o haberse cortado las venas. Basta que cualquier cretino españolista pretenda conseguir publicidad atacando Cataluña. Marichalar para demostrar que no es el catalanófobo que ha demostrado ser afirma que "soy descendiente de Jaume I y, en 2005, hice una expedición entre Barcelona y Odessa para reivindicar el fundador de esta ciudad ucraniana: el español de familia catalana - José de Rivas- navegué con las banderas de Barcelona, ​​Cataluña y España juntas. Cómo vienen estando desde hace cinco siglos ". Qué cuento chino y cuánta ignorancia. Vayamos por partes. La bandera española no hace cinco siglos que acompaña la Senyera catalana, porque mientras la Senyera que era originalmente el pendón de la Casa Condal de Barcelona en la Edad Media. La que ahora es la bandera española nace como pabellón naval de la Armada de guerra española el 28 de mayo de 1785 y no fue hasta el año 1843 que se convirtió en la bandera del Reino de España. Estas dos banderas no han ido nunca juntas por razones obvias, y menos desde hace 500 años porque hace 500 años la bandera española , también llamada "rojigualda", y también llamada "estanquera" ni siquiera existía. Es cómico que Marichalar diga que es descendiente de Jaime I.
El gobierno valenciano contra el corredor del Mediterráneo La ministra de Fomento Ana Pastor sigue empeñada en construir el corredor central que pasando por Zaragoza pasaría atravesando los Pirineos para entrar en Francia, ya pesar de que en la UE le han dicho que no quieren el corredor central ella sigue insistiendo en que quiere construir el corredor central . Entiendo que esto puede hacer contentos a los gobiernos peperos de Madrid y Castilla y León y Aragón por donde pasaría, pero sorprende ver que el vicepresidente del Gobierno valenciano se ponga del lado de la ministra para defender los intereses de España, aunque esto puede perjudicar la comunidad autónoma valenciana de la que él es vicepresidente. José Ciscar, vicepresidente de la Comunidad Valenciana defendió el voto en contra del corredor mediterráneo de la ministra de Fomento alegando que lo hacía para defender los intereses de España.
Después quiso justificar en la rueda de prensa del Consejo con el argumento de que "el gobierno de Mariano Rajoy está comprometido con los valencianos y el corredor mediterráneo" y que la ministra española de Fomento votó en contra del corredor mediterráneo porque "ella sabía que, independientemente de su voto, la prioridad del corredor estaba garantizada ".
El portavoz de Compromís en las Cortes Valencianas, Enric Morera, anunció que presentarán una reprobación en el Parlamento valenciano contra la ministra de Fomento Ana Pastor por haber votado en contra del corredor mediterráneo: "Es una burla lo que ha hecho con los valencianos, la ministra. No nos podemos permitir dos o tres corredores y parece que la ministra Pastor no sabe aún que en Madrid no hay puertos, que estos puertos están en el Mediterráneo ". En Madrid no tienen ni puertos ni cerebro. Creo que Compromís también debería reprobar, incluso, pedir la dimisión del vicepresidente del gobierno valenciano José Ciscar.

1 comentari:

Patric ha dit...

No entiendo, la ministra de Fomento española está a favor o en contra de la construcción de un corredor central en España? Entiendo que ustedes ya tienen un tren que va por la orilla del mar hasta Francia.

Entiendo que Gibraltar les pertenece a los británicos, a menos que quieran ser autónomos