26 de març 2012

A Déu pregant i a tots robant

A Déu pregant i a tots robant


La secta “el Yunque” va néixer a Mèxic l'any 1953 i a la dècada dels 80 va arribar a Espanya amb el recolzament econòmic de l'inefable José María Ruíz Mateos, propietari de Rumasa i membre supernumerari de l'Opus Dei. De “El Yunque” no se sap quines són les seves fonts de finançament però si que es dedica a la captació d'adeptes en centres educatius d'ideari catòlic i famílies de classe alta i mitja alta. La intenció és infiltrar-se les estructures del poder dels Estats.

El periodista mexicà Álvaro Delgado, autor de “El Yunque: la ultraderecha en el poder” va investigar aquesta secta i quin era el grau d'infiltració en el Partido de Acción Nacional (PAN), partit governant a Mèxic. Delgado assenyala que el fundador d'aquesta secta, Ramón Plata Moreno, va encarregar a Miguel Ángel López Zabaleta que introduís “El Yunque” a Espanya, López Zabaleta, identificat per Delgado, com a responsable de l'aparell de captació de nous socis de “El Yunque” a Espanya mitjançant la plataforma ultradretana “Hazte Oír”, una plataforma que “El Yunque” utilitza com altaveu. “Plata Moreno va encomanar la missió a Espanya a López Zabaleta, que fou qui va establir la relació amb Rumasa”, segons Delgado. Aquest vincle podria haver-se creat a principis dels anys 70, encara en vida del dictador Franco, quan els “Croats de Crist Rei” “van construir la casa de formació sacerdotal la Nostra Senyora de la Oliva a Toledo, amb fons proporcionats per Rumasa”. “Hazte Oír” són una fraternitat religiosa impulsada pel fundador de “El Yunque” per servir de recolzament espiritual als membres de la secta.

Ruíz Mateos va finançar “El Yunque” i l'Opus Dei alhora fins que el govern li va expropiar Rumasa i en aquell moment el finançament de “El Yunque” torna a ser un misteri, encara que alguns assenyalen a la matriu mexicana de “El Yunque” i a la ultradretana i espanyolista plataforma “Hazte Oír”. Un exresponsable de la plataforma “Hazte Oír” afirma que “els comptes de “Hazte Oír” són un misteri al que mai vaig tenir el menor accés”. Aquest exresponsable d'”Hazte Oír” va abandonar amb altres persones la plataforma ultradretana per la instrumentalització de la plataforma a mans de “El Yunque”. “Hazte Oír” és una plataforma ultradretana i molt espanyolista, que ara se sàpiga que no són més que un apèndix d'una organització sectària estrangera suposo que els ha deixat amb el cul enlaire.

“Hazte Oír” s'ha destacat per organitzar manifestacions en contra de la llei de l'avortament i l'assignatura d'Educació per a la ciutadania, tenen uns 5000 socis que paguen quota però rep donacions l'origen de les quals és un misteri. I perquè a ningú se li ha ocorregut preguntar el govern si l'Estat finança aquesta plataforma ultra com fa amb altres organitzacions i fundacions ultradretanes de les Espanyes?.

Però les relacions de “El Yunque” no estan limitades a “Hazte Oír” o Ruíz Mateos, la caspa més selecta de les Espanyes, segons Delgado, el tresorer d'”Hazte Oír”, Álvaro Zulueta “va establir estrets vincles amb els Croats de Crist Rei, amb els quals va fotografiar-se l'any 1992 abans que es dividissin i la facció encapçalada pel pare José Manuel Pereda donés vida als Serfs de Jesús”. Zulueta és el marit de Olga Cuquerella, treballadora fantasma de la Inmobiliaria Aizoon SL, propietat d'Iñaki Urdangarin i de Cristina de Borbó, per tal de defraudar a Hisenda. No hi ha un pam de net.







A Dios rogando y a todos robando

La secta "el Yunque" nació en México en 1953 ya la década de los 80 llegó a España con el apoyo económico del inefable José María Ruíz Mateos, propietario de Rumasa y miembro supernumerario del Opus Dei. De "El Yunque" no se sabe cuáles son sus fuentes de financiación pero si que se dedica a la captación de adeptos en centros educativos de ideario católico y familias de clase alta y media alta. La intención es infiltrarse las estructuras del poder de los Estados.

El periodista mexicano Álvaro Delgado, autor de "El Yunque: la ultraderecha en el poder" investigó esta secta y cuál era el grado de infiltración en el Partido Acción Nacional (PAN), partido gobernante en México. Delgado señala que el fundador de esta secta, Ramón Plata Moreno, encargó a Miguel Ángel López Zabaleta que introdujera "El Yunque" en España, López Zabaleta, identificado por Delgado, como responsable del aparato de captación de nuevos socios de "El Yunque" en España mediante la plataforma ultraderechista "Hazte Oír", una plataforma que "El Yunque" utiliza como altavoz. "Plata Moreno encomendó la misión a España a López Zabaleta, que fue quien estableció la relación con Rumasa", según Delgado. Este vínculo podría haberse creado a principios de los años 70, aún en vida del dictador Franco, cuando los "Cruzados de Cristo Rey" "construyeron la casa de formación sacerdotal Nuestra Señora de la Oliva en Toledo, con fondos proporcionados por Rumasa ". "Hazte Oír" son una fraternidad religiosa impulsada por el fundador de "El Yunque" para servir de apoyo espiritual a los miembros de la secta.

Ruíz Mateos financió "El Yunque" y el Opus Dei a la vez hasta que el gobierno le expropió Rumasa y en ese momento la financiación de "El Yunque" vuelve a ser un misterio, aunque algunos señalan a la matriz mexicana de "El Yunque "ya la ultraderechista y españolista plataforma" Hazte Oír ". Un ex responsable de la plataforma "Hazte Oír" afirma que "las cuentas de" Hazte Oír "son un misterio que nunca tuve el menor acceso". Este ex responsable de "Hazte Oír" abandonó con otras personas la plataforma ultraderechista por la instrumentalización de la plataforma a manos de "El Yunque". "Hazte Oír" es una plataforma ultraderechista y muy españolista, que ahora se sepa que no son más que un apéndice de una organización sectaria extranjera supongo que les ha dejado con el culo al aire.

"Hazte Oír" ha destacado por organizar manifestaciones en contra de la ley del aborto y la asignatura de Educación para la ciudadanía, tienen unos 5000 socios que pagan cuota pero recibe donaciones el origen de las cuales es un misterio. Y porque a nadie se le ha ocurrido preguntar el gobierno si el Estado financia esta plataforma ultra como hace con otras organizaciones y fundaciones ultraderechistas de las Españas?.

Pero las relaciones de "El Yunque" no están limitadas a "Hazte Oír" o Ruíz Mateos, la caspa más selecta de las Españas, según Delgado, el tesorero de "Hazte Oír", Álvaro Zulueta "estableció estrechos vínculos con los Cruzados de Cristo Rey, con los que fotografiarse en el año 1992 antes de que se dividieran y la facción encabezada por el padre José Manuel Pereda diera vida a los Siervos de Jesús ". Zulueta es el marido de Olga Cuquerella, trabajadora fantasma de la Inmobiliaria Aizoon SL, propiedad de Iñaki Urdangarin y de Cristina de Borbón, con el fin de defraudar a Hacienda. No hay un palmo limpio.