6 de febr. 2012

Seguretat virtual i real d'Israel

Seguretat virtual i real d'Israel



Paquets sospitosos arriben a les ambaixades de França i Israel a Austràlia

Les ambaixades de França i Israel a Camberra (Austràlia) van rebre uns paquets sospitosos que va obligar a la policia australiana a encerclar les dues ambaixades amb un cordó de seguretat. Els equips de desactivació d'explosius van obrir els paquets i van confirmar que no hi havia explosius però no s'ha fet públic que hi havia dins. La policia està investigant qui va enviar els dos paquets.
La superioritat aèria d'Israel en risc

El brigadier general Ido Nehustan, comandant de la Força Aèria israeliana ha expressat la seva preocupació pel fet que els països veïns d'Israel s'estiguin equipant amb armes molt avançades que podrien acabar en mans de grups terroristes. Nehustan ha dit que “la creixent presència d'armes sofisticades a l'Orient Mitjà imposa un desafiament a la superioritat aèria d'Israel. A aquesta tendència ha contribuït l'Iran i constitueix un desafiament a la superioritat de la Força Aèria, que és la força que posseeix una avantatge clau”. “Síria – va advertir Nehustan – és un país amb un enorme exèrcit i el procés intern que està travessant augmenta el perill que les armes acabin en mans dels terroristes”. Síria, malgrat les revoltes internes, està adquirint armament avançat – míssils antiaeris i avions per milers de milions de dòlars. Si caigués el règim de Bashar Al Asad tot aquest armament podria acabar en mans d'organitzacions terroristes com Hezbolà, aliada del règim sirià i també del règim iranià. Nehustan també comenta que l'actual situació d'inestabilitat que hi ha a Egipte podria servir a Hamàs per actuar des de la Península del Sinaí. El passat estiu aprofitant el caos que hi ha a Egipte una cèl•lula terrorista va entrar a Egipte des de Gaza i recorrent un centenar de quilòmetres per la Península del Sinaí va fer una incursió a Israel per cometre un atemptat terrorista en una autopista propera a Eilat i alhora des de Gaza s'atacava el sud d'Israel amb coets i granades de morter.

És evident que aquest alt comandament expressa una preocupació per la situació que es viu als països veïns, especialment pel fet que si sabent qui manava allà era difícil confiar en ells ara no se sap ni qui mana ni en quines mans estan els arsenals d'aquests països, i que per aquests països es mouen tota un ampli ventall d'organitzacions terroristes que podrien estar aprofitant el caos per aconseguir armes.
Israel i la guerra al ciberespai

El 57% dels experts en seguretat opina que s'està produint una “veritable carrera armamentística” al ciberespai, aquesta opinió ve recolzada per un informe de McAfee sobre Ciberdefensa. Segons aquest informe els països més ben preparats en el camp cibernètic són Finlàndia, Israel i Suècia. El 36% dels experts enquestats creu que la ciberseguretat és més important que la defensa antimíssils i el 45% creu que la ciberseguretat és equiparable al control de les fronteres. 80 experts en seguretat d'administracions, empreses i universitat de 27 països i anònimament a 250 líders de 37 països han estat enquestats. Segons l'informe països com Xina, Rússia, Itàlia i Polònia tenen un baix nivell de preparació per fer front a ciberatacs, mentre que en l'altra extrem estan Finlàndia, Israel, Suècia, Dinamarca, Estònia, França, Alemanya, Països Baixos, Regne Unit, Espanya i els Estats Units. És curiós que els tres primers països, exceptuant Israel, són països fronterers amb Rússia. L'informe recomana que per combatre el crim cibernètic més enllà de les seves fronteres cal crear protocols per intercanviar informació en temps real i donar més poder a les unitats que combaten el crim cibernètic. Destaquen que la ràpida evolució de la tecnologia i la manca de personal qualificat, a més del complex equilibri entre seguretat i privacitat dificulten la lluita contra el cibercrim.








Seguridad virtual y real de Israel


Paquetes sospechosos llegan a las embajadas de Francia e Israel en Australia

Las embajadas de Francia e Israel en Camberra (Australia) recibieron unos paquetes sospechosos que obligó a la policía australiana en rodear las dos embajadas con un cordón de seguridad. Los equipos de desactivación de explosivos abrieron los paquetes y confirmaron que no había explosivos pero no se ha hecho público que había dentro. La policía está investigando quien envió los dos paquetes.
La superioridad aérea de Israel en riesgo

El brigadier general Ido Nehustan, comandante de la Fuerza Aérea israelí ha expresado su preocupación por el hecho que los países vecinos de Israel se estén equipando con armas muy avanzadas que podrían terminar en manos de grupos terroristas.Nehustan ha dicho que "la creciente presencia de armas sofisticadas en Oriente Medio impone un desafío a la superioridad aérea de Israel. A esta tendencia ha contribuido Irán y constituye un desafío a la superioridad de la Fuerza Aérea, que es la fuerza que posee una ventaja clave ". "Siria - advirtió Nehustan - es un país con un enorme ejército y el proceso interno que está atravesando aumenta el peligro de que las armas acaben en manos de los terroristas". Siria, a pesar de las revueltas internas, está adquiriendo armamento avanzado - misiles antiaéreos y aviones por miles de millones de dólares. Si cayera el régimen de Bashar Al Asad todo este armamento podría terminar en manos de organizaciones terroristas como Hezbolá, aliada del régimen sirio y también del régimen iraní.Nehustan también comenta que la actual situación de inestabilidad que hay en Egipto podría servir a Hamás para actuar desde la Península del Sinaí. El pasado verano aprovechando el caos que hay en Egipto una célula terrorista entró en Egipto desde Gaza y recorriendo un centenar de kilómetros por la Península del Sinaí hizo una incursión en Israel para cometer un atentado terrorista en una autopista cercana aEilat ya la vez desde Gaza se atacaba el sur de Israel con cohetes y granadas de mortero.

Es evidente que este alto mando expresa una preocupación por la situación que se vive en los países vecinos, especialmente por el hecho de que si sabiendo quién mandaba allí era difícil confiar en ellos ahora no se sabe ni quién manda ni en qué manos están los arsenales de estos países, y que por estos países se mueven toda una amplia gama de organizaciones terroristas que podrían estar aprovechando el caos para conseguir armas.
Israel y la guerra en el ciberespacio

El 57% de los expertos en seguridad opina que se está produciendo una "verdadera carrera armamentística" en el ciberespacio, esta opinión viene apoyada por un informe de McAfee sobre Ciberdefensa. Según este informe los países mejor preparados en el campo cibernético son Finlandia, Israel y Suecia. El 36% de los expertos encuestados cree que la ciberseguridad es más importante que la defensa antimisiles y el 45% cree que la ciberseguridad es equiparable al control de las fronteras. 80 expertos en seguridad de administraciones, empresas y universidad de 27 países y anónimamente a 250 líderes de 37 países han sido encuestados. Según el informe países como China, Rusia, Italia y Polonia tienen un bajo nivel de preparación para hacer frente a ciberataques, mientras que en el otro extremo están Finlandia, Israel, Suecia, Dinamarca, Estonia, Francia, Alemania, Países Bajos, Reino Unido, España y Estados Unidos. Es curioso que los tres primeros países, exceptuando Israel, son países fronterizos con Rusia. El informe recomienda que para combatir el crimen cibernético más allá de sus fronteras hay que crear protocolos para intercambiar información en tiempo real y dar más poder a las unidades que combaten el crimen cibernético. Destacan que la rápida evolución de la tecnología y la falta de personal cualificado, además del complejo equilibrio entre seguridad y privacidad dificultan la lucha contra el cibercrimen.

1 comentari:

Patric ha dit...

La semana pasada no pude leer regularmente los diarios electrónicos, así muchas noticias no las he visto. Pero lo de las cartas o paquetes explosivos (o polvos venenosos) para mi no son novedad porque recuerdo que hacer años estuvieron de moda.

Tampoco me llama la atención que aparezcan en primera plana noticias sobre la guerra en el ciber espacio porque recuerdo que en el nuevo presupuesto y cambio de estrategia militar, USA da a eso financiamiento especial.
Está marcando un camino con eso.

Acerca del riesgo de la superiodad aérea de Israel, dudo mucho que sus vecinos tengan buenos aviones, si es que los tienen.
Los iraníes pueden tener aviones, también los emiratos árabes creo yo y Egipto, que les hagan el peso.

Yo tengo mis dudas sobre que Siria pueda adquirir tanto armamento porque ellos recdiben ayuda de los otros países árabes. No creo que puedan comprar más armas de las que tienen.