27 de nov. 2011

Alicia vs Jorge: duel a PP corral

Alicia vs Jorge: duel a PP corral


Les declaracions de Sánchez Camacho són del mes d'abril i defensava reclamar a l'Estat el pagament de 1450 milions d'euros que l'Estat havia de pagar segons els acords de finançament en concepte de fons de competitivitat, Sánchez Camacho es plantejava fins i tot fer la reclamació per la via judicial. Les paraules de la líder del PP a Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, aquell abril de 2011 van ser “hem actuat amb responsabilitat i de manera coherent, ho hem demanat al Senat, ho demanarem al Congrés, i si cal anar i utilitzar mecanismes judicials també ho farem”. “Només” són 1450 milions, un 6,71% de la quantitat que l'Estat ens roba – 21600 milions – i que estalviarien haver de fer moltes de les retallades, per no dir que probablement no caldria fer-ne cap.

Cada dia 60 milions d'euros se'n van de Catalunya per no tornar mai més, això fa aproximadament 21600 milions d'euros anuals. Aquesta sagnia impositiva, aquest espoli fiscal, té conseqüències

Però quan Sánchez Camacho va dir aquelles paraules era en període de la preprecampanya de les eleccions municipals catalanes, després hi han hagut les eleccions generals que el Partit Popular ha guanyat aconseguint majoria absoluta, i un altre dirigent del PP, Jorge Fernández Díaz ha dit la setmana després de la contesa electoral que “Anticipar la liquidació ni de broma. Seriosament no està ningú per anticipar res, una cosa és complir, complir en els terminis, però anticipar els terminis no és complir els terminis”.

En aquestes circumstàncies la senyora Sánchez Camacho que té certa dèria a adjudicar-se una representativitat que no té i que va dir que arribaria fins i tot als tribunals per exigir el pagament avançat dels 1450 milions d'euros hauria de fer el que va dir o dimitir. Sé que no farà cap de les dues coses. No dimitirà perquè la dimissió no està incorporat a l'ADN dels pepers, i tampoc recorrerà a les instàncies judicials com va prometre que faria perquè si ho fa li donaran un clatellot des de la direcció del seu partit. No em sorprendria que la senyora Sánchez Camacho digués que ella no va dir el que va dir, és una altra de les seves qualitats, negar haver dit el que ha dit o haver fet el que ha fet. Per si de cas, i per si a ella li falta la memòria sempre se li pot fer memòria fent-li escoltar les seves paraules.
La meva proposta és que mentre duri la crisi que cada Comunitat Autònoma intenti viure dels seus propis recursos, no pot ser que per treure de la crisi a determinades Comunitats Autònomes ens haguem d’empobrir tots, i a sobre que en algunes d’aquestes Comunitats Autònomes els seus governs es facin els fatxendes dient que ells, a diferència dels catalans, no fan retallades. Si aquestes CCAA haguessin de viure sense els mal anomenats fons de solidaritat interterritorial segurament haurien de fer les retallades que ens està tocant fer a nosaltres mentre ells continuen vivint com si no passés res i encara tenen la barra de dir-ho.




Vídeo: SÁNCHEZ CAMACHO I FERNÁNDEZ DÍAZ NO ES POSEN D'ACORD PER RECLAMAR ELS 1450 MILIONS D'EUROS







Alicia vs Jorge: duelo en PP corral

Las declaraciones de Sánchez Camacho son del mes de abril y defendía reclamar al Estado el pago de 1450 millones de euros que el Estado debía pagar según los acuerdos de financiación en concepto de fondo de competitividad, Sánchez Camacho se planteaba incluso hacer la reclamación por la vía judicial. Las palabras de la líder del PP en Cataluña, Alicia Sánchez Camacho, aquel abril de 2011 fueron "hemos actuado con responsabilidad y de manera coherente, lo hemos pedido al Senado, lo pediremos al Congreso, y si hay que ir y utilizar mecanismos judiciales también lo haremos ". "Sólo" son 1450 millones, un 6,71% de la cantidad que el Estado nos roba - 21600 millones - y que ahorrarían tener que hacer muchos de los recortes, por no decir que probablemente no habría que hacer ninguno.

Cada día 60 millones de euros se van de Cataluña para no volver nunca más, esto hace aproximadamente 21.600 millones de euros anuales. Esta sangría impositiva, este expolio fiscal, tiene consecuencias.

Pero cuando Sánchez Camacho dijo aquellas palabras era en periodo de preprecampanya de las elecciones municipales catalanas, después ha habido las elecciones generales que el Partido Popular ha ganado consiguiendo mayoría absoluta, y otro dirigente del PP, Jorge Fernández Díaz ha dicho la semana después de la contienda electoral que "Anticipar la liquidación ni en broma. En serio no está nadie para anticipar nada, una cosa es cumplir, cumplir en los plazos, pero anticipar los plazos no es cumplir los plazos ".

En estas circunstancias la señora Sánchez Camacho que tiene cierta manía a adjudicarse una representatividad que no tiene y que dijo que llegaría incluso a los tribunales para exigir el pago adelantado de los 1450 millones de euros debería hacer lo que dijo o dimitir. Sé que no hará ninguna de las dos cosas. No dimitirá porque la dimisión no está incorporado en el ADN de los peperos, y tampoco recurrirá a las instancias judiciales como prometió que haría porque si lo hace le darán una colleja desde la dirección de su partido. No me sorprendería que la señora Sánchez Camacho dijera que ella no dijo lo que dijo, es otra de sus cualidades, negó haber dicho lo que ha dicho o haber hecho lo que ha hecho. Por si acaso, y por si a ella le falta la memoria siempre se le puede hacer memoria haciéndole escuchar sus palabras. Comunidad Autónoma intente vivir de sus propios recursos, no puede ser que para sacar de la crisis a determinadas Comunidades Autónomas nos tengamos que empobrecer todos,y encima que en algunas de estas Comunidades Autónomas sus gobiernos se hagan los chulos diciendo que ellos, a diferencia de los catalanes, no hacen recortes. Si estas CCAA tuvieran quevivir sin los mal llamados fondos de solidaridad interterritorial seguramente deberían hacer los recortes que nos está tocando hacer a nosotros mientras ellos siguen viviendo como si no pasara nada y todavía tienen la desfachatez de decirlo.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Me cuesta creer que les vayan a devolver dinero cobrado por impuestos especialmente con la difícil situación de crisis de deuda y desempleo que vive el Estado español. Según Mariano Rajoy no habrán milagros.

Jaume C. i B. ha dit...

Técnicamente hablando no devuelven nada, se trata de una cantidad muy concreta de 1450 millones de euros que estaba acordado que el Estado "devolvería" a Catalunya. La Generalitat pidió que ese pago se hiciera ahora porqué aliviaría la situación y no en 2013 como estaba previsto. Sospecho, sin embargo, que ni en 2013 cumplirán con el acuerdo ya que se trata de algo firmado por el gobierno del PSOE y el PP dudo que tenga la intención de cumplir el acuerdo. De momento se agarran a la excusa de que el acuerdo dice que se pagaría en 2013, ya veremos lo que ocurrirá entonces.
Sin embargo, resulta curioso que la diputada Sánchez Camacho dijera hace 8 meses que recurriría a todas las instancias, incluidos los tribunales y que su compañero diga hace unos días que no piensan pagar ahora.