3 de juny 2011

Els drets humans de les dones i els nens als països àrabs

Els drets humans de les dones i els nens als països àrabs

Les dones i els nens són les principals víctimes en qualsevol conflicte, però en els països àrabs no cal que hi hagi un conflicte per a què les dones no siguin menystingudes i menyspreades. Hi ha casos terribles com el de l'Afganistan en què les dones són obligades a viure sota el burca, un vestit que les cobreix de cap a peus i que només permet veure a través d'un entramat. Aquestes dones tenen vetat el món, però també el dret a l'educació i la sanitat. Posar-se malaltes els pot significar la mort perquè cap metge, perquè només els homes poden exercir de metges, pot atendre una dona, si emmalalteixen greument no podran ser ateses. I també un dret tan bàsic com l'educació no només els està vetat, els pot costar la vida perquè hi ha uns tarats barbuts que creuen que les dones han d'estar a casa i ocultes sota el burca, i a poder ser sense saber llegir. No hi ha res més perillós que un esclau que aprèn a llegir, pot acabar llegint un llibre que li fa descobrir que és una persona i que té drets. Un dels textos més perillós per a qualsevol règim autoritari és la declaració dels drets de l'home, per això els règims totalitaris intenten mantenir els seus pobles en la més absoluta ignorància.
Proves de virginitat a Egipte
Quan l'exèrcit egipci va entrar a la mítica i mitificada plaça Tahrir d'El Caire per desallotjar-la van detenir a 18 dones, les van colpejar i els van aplicar descàrregues elèctriques, a 17 d'aquestes 18 dones les van obligar a sotmetre's a proves de virginitat sota l'amenaça de ser acusades de prostitutes. Algunes d'aquestes dones han estat acusades de destrucció de la propietat, tinença d'armes o alteració de l'ordre públic. Un general egipci va voler justificar aquestes proves de virginitat a què van sotmeses aquestes dones dient que aquestes dones "no són com la seva filla o la meva, sinó noies que han compartit tendes de campanya amb manifestants homes". Aquest general és un malalt mental.
Amnistia Internacional va entrevistar algunes de les dones i va presentar una reclamació al govern egipci, encara no hi ha hagut resposta, segurament els membres del govern egipci també pensen que una dona pel fet d'estar envoltada d'homes ja està follant com una boja.
Aquest mateix general va explicar a la CNN que la raó per fer-li a aquestes dones aquestes proves de virginitat és per a què després no poguessin dir que "les havíem violat, així que es va tractar de demostrar que eren verges". Aquest home és un cretí integral. Amnistia Internacional respon que "l'al•legació del general que només les verges poden ser víctimes d'una violació és una actitud sexista fa molt temps desacreditada, a més d'un absurd legal. A l'hora de determinar si hi ha hagut una violació, és irrellevant que la víctima fossi o no verge". És a dir, les detenen, les apallissen, les sotmeten a descàrregues i a una prova de virginitat per demostrar que no són unes perdudes. I suposo que el general aquest voldrà que li agraeixin.
Unicef denuncia la repressió del règim sirià contra els menors
La UNICEF denuncia que la repressió del règim sirià és responsable de la mort de 30 menors. Des del començament de les protestes, el passat mes de març, han augmentat les denúncies de nens detinguts, ferits i morts. Aclarim per endavant que no vull justificar al règim sirià, però sembla molt habitual que quan els àrabs realitzen protestes fan que els nens s'arrisquin més, per tant, una part de la responsabilitat també la tenen els pares. Els pares, si fossin mínimament responsables anirien sols a protestar contra el règim sabent que al règim sirià no li tremola el pols a la hora de reprimir les revoltes. L'ONU fa crides a totes les parts per a què mantinguin les dones i nens al marge del conflicte. Unicef diu que "estem especialment preocupats per un vídeo recent que què apareixen nens detinguts de forma arbitrària, torturats durant el seu arrest, arribant en alguns casos a morir".
Un fet curiós és que Síria va firmar la Convenció dels Drets del Nen i l'ONU va recordar al règim sirià que ha de garantir el dret a la vida als menors. Ara ja sabem que fa servir Bashar al Asad després d'anar a cagar per netejar-se el cul: la convenció dels drets del menor.














Los derechos humanos de las mujeres y los niños en los países árabes
Las mujeres y los niños son las principales víctimas en cualquier conflicto, pero en los países árabes no es necesario que haya un conflicto para que las mujeres no sean menospreciadas y despreciadas. Hay casos terribles como el de Afganistán en que las mujeres son obligadas a vivir bajo el burka, un vestido que las cubre de pies a cabeza y que sólo permite ver a través de un entramado. Estas mujeres tienen vetado el mundo, pero también el derecho a la educación y la sanidad. Ponerse enfermas les puede significar la muerte para que ningún médico, porque sólo los hombres pueden ejercer de médicos, puede atender una mujer, si enferman gravemente no podrán ser atendidas. Y también un derecho tan básico como la educación no sólo les está vetado, les puede costar la vida porque hay unos tarados barbudos que creen que las mujeres deben estar en casa y ocultas bajo el burka, ya poder ser sin saber leer . No hay nada más peligroso que un esclavo que aprende a leer, puede acabar leyendo un libro que le hace descubrir que es una persona y que tiene derechos. Uno de los textos más peligroso para cualquier régimen autoritario es la declaración de los derechos del hombre, por eso los regímenes totalitarios intentan mantener sus pueblos en la más absoluta ignorancia.
Pruebas de virginidad en Egipto
Cuando el ejército egipcio entró en la mítica y mitificada plaza Tahrir de El Cairo para desalojarla detuvieron a 18 mujeres, las golpearon y les aplicaron descargas eléctricas, a 17 de estas 18 mujeres las obligaron a someterse a pruebas de virginidad bajo la amenaza de ser acusadas de prostitutas. Algunas de estas mujeres han sido acusadas de destrucción de la propiedad, tenencia de armas o alteración del orden público. Un general egipcio quiso justificar estas pruebas de virginidad al que sometidas estas mujeres diciendo que estas mujeres "no son como su hija o la mía, sino chicas que han compartido tiendas de campaña con manifestantes hombres". Este general es un enfermo mental.
Amnistía Internacional entrevistó algunas de las mujeres y presentó una reclamación al gobierno egipcio, aunque no ha habido respuesta, seguramente los miembros del gobierno egipcio también piensan que una mujer por estar rodeada de hombres ya está follando como una loca .
Este mismo general explicó a la CNN que la razón para hacerle a estas mujeres estas pruebas de virginidad es para que después no pudieran decir que "las habíamos violado, así que se trató de demostrar que eran vírgenes". Este hombre es un cretino integral. Amnistía Internacional responde que "la alegación del general que sólo las vírgenes pueden ser víctimas de una violación es una actitud sexista hace mucho tiempo desacreditada, además de un absurdo legal. A la hora de determinar si ha habido una violación, es irrelevante que la víctima estuvieras o no virgen". Es decir, las detienen, las apalean, las someten a descargas ya una prueba de virginidad para demostrar que no son unas perdidas. Y supongo que el general este querrá que le agradezcan.
Unicef denuncia la represión del régimen sirio contra los menores
La UNICEF denuncia que la represión del régimen sirio es responsable de la muerte de 30 menores. Desde el comienzo de las protestas, el pasado mes de marzo, han aumentado las denuncias de niños detenidos, heridos y muertos. Aclaremos de antemano que no quiero justificar al régimen sirio, pero parece muy habitual que cuando los árabes realizan protestas hacen que los niños se arriesguen más, por tanto, una parte de la responsabilidad también la tienen los padres. Los padres, si fueran mínimamente responsables irían sólo a protestar contra el régimen sabiendo que el régimen sirio no le tiembla el pulso a la hora de reprimir las revueltas. La ONU hace llamamientos a todas las partes para que mantengan las mujeres y niños al margen del conflicto. Unicef dice que "estamos especialmente preocupados por un vídeo reciente que el que aparecen niños detenidos de forma arbitraria, torturados durante su arresto, llegando en algunos casos a morir".
Un hecho curioso es que Siria firmó la Convención de los Derechos del Niño y la ONU recordó al régimen sirio que debe garantizar el derecho a la vida a los menores. Ahora ya sabemos que utiliza Bashar al Asad después de ir a cagar para limpiarse el culo: la convención de los derechos del menor.