27 de maig 2011

Estats Units i Israel

Estats Units i Israel
Ajuda d’Estats Units a Israel per adquirir quatre cúpules de ferro

El govern dels Estats Units ha aprovat una ajuda de 203,8 milions de dòlars per ajudar l’Estat d’Israel ha adquirir quatre bateries més del sistema Cúpula de Ferro. Aquest sistema està format per un radar i una bateria de míssils muntada en una plataforma de la mida d’un camió. El radar guia el míssil de la bateria fins l’objectiu a interceptar. Cada unitat del sistema Cúpula de Ferro costa uns 50 milions de dòlars. Pot destruir els projectils amb que s’ataca a Israel a una distància de 5 a 70 quilòmetres
Els Estats Units sancionen empresa israeliana per fer negocis amb l’Iran
La secretària d’Estat dels Estats Units Hillary Clinton ha anunciat sancions contra set empreses que tenien vincles comercials amb el sector energètic de l’Iran, i una d’aquestes empreses era israeliana. Segons aquesta denúncia l’empresa Germans Ofer va vendre un vaixell cisterna a la Islàmic Republic of Iran Shipping Lines per 8,68 milions de dòlars. Segons l’acusació els Germans Ofer van vendre el vaixell a través d’una empresa fictícia per desviar sospites, però sembla que tota l’operació era fàcilment investigable. Des del Departament d’Estat diuen: “Creiem que les empreses Tanker Pacific i el grup Germans Ofer no van actuar amb el rigor degut i no van prestar atenció a la informació públicament disponible i fàcilment obtenible que indicava que estaven negociant amb IRISL”. Els Germans Ofer neguen haver venut vaixells a l’Iran, que ho van fer a una empresa amb seu a Dubai.
Les empreses sancionades són PCCI (Jersey / Iran), el Royal Oyster Group (Unió dels Emirats Àrabs), Speedy Ship (Unió dels Emirats Àrabs / Iran),
Tanker Pacífic (Singapur), Associated Shipbroking (Mònaco) i PDVSA (Petrolis de Veneçuela).
Les dues empreses implicades en aquesta operació no podran accedir a finançament mitjançant crèdits per més de 10 milions de dòlars de l’Export-Import Bank dels Estats Units i no obtindran llicències per exportar als Estats Units.
La família Ofer és la família més rica d’Israel i dirigeixen:
-La Israel Corporation, empresa d'inversions
-Químics Israel, participada per Israel, és el sisè productor de potassi.
-Empresa naviliera Zim.
-El fabricant de xips TowerJazz.
-Refineria de Petroli.
-Banc Mizrahi. Aquest banc dóna suport a Better Place, un fabricant de cotxes elèctrics.
Els israelians van destruir un reactor nuclear sirià
L'any 2007 la Força Aèria israeliana va bombardejar unes instal•lacions a l'àrea desèrtica de Deir ez Zor que aparentment era un reactor nuclear construït amb propòsits militars amb l'ajut de Corea del Nord per a obtenir plutoni per a construir armes nuclears. Sembla que un informe de l'Agència Atòmica de les Nacions Unides publicat ara ha confirmat que aquelles instal•lacions eren realment un reactor nuclear. La OIEA es queixa dels impediments del regim sirià que els permeti investigar aquelles instal•lacions destruïdes per la Força Aèria israeliana fa quatre anys: "En base a tota la informació disponible per l'agència i a la avaluació tècnica de la informació, l'organisme valora que és molt probable que l'edifici destruït a Deir ez Zor era un reactor nuclear que hauria hagut de ser declarat". El règim sirià li diu a la OIEA que investigui l'arsenal nuclear israelià no declarat. Israel ja va destruir un reactor nuclear a l’Iraq els anys 80, després està aquest de Síria, i des de fa temps tenen en el punt de mira el programa nuclear iranià. No és exacte que Israel no declari que té armes nuclears perquè en una recent adquisició de submarins almenys dos tenien capacitat de llançament de míssils nuclears. Iraq va intentar desenvolupar un programa nuclear amb la clara intenció d'usar-lo, però aquest programa nuclear va quedar destruït quan la Força Aèria israeliana va destruir aquelles instal•lacions nuclears. Recordeu que el sàtrapa iraquià Saddam no va tenir escrúpols a l'hora d'usar armes químiques contra els kurds i contra els soldats iranians durant la guerra que va enfrontar tots dos països, si hagués tingut armes nuclears que no va poder tenir perquè els israelians van fer saltar pels aires les seves instal•lacions, segurament hauria atacat Teheran amb aquestes armes nuclears. Israel va destruir aquesta possibilitat i l'any 2007 van fer el mateix amb el programa sirià. Han intentat sabotejar el programa iranià introduint equips defectuosos que han anat endarrerint el programa. I s'estaven rumiant fer el mateix amb Bushehr que fan fer amb les instal•lacions nuclears iraquianes i sirianes.









Estados Unidos e Israel
Ayuda de Estados Unidos a Israel para adquirir cuatro cúpulas de hierro
El gobierno de los Estados Unidos ha aprobado una ayuda de 203,8 millones de dólares para ayudar al Estado de Israel ha adquirir cuatro baterías más del sistema Cúpula de Hierro. Este sistema está formado por un radar y una batería de misiles montada en una plataforma del tamaño de un camión. El radar guía el misil de la batería hasta el objetivo interceptar. Cada unidad del sistema Cúpula de Hierro cuesta unos 50 millones de dólares. Puede destruir los proyectiles con que se ataca a Israel a una distancia de 5 a 70 kilómetros.
Los Estados Unidos sancionan empresa israelí para hacer negocios con Irán
La secretaria de Estado de Estados Unidos Hillary Clinton ha anunciado sanciones contra siete empresas que tenían vínculos comerciales con el sector energético de Irán, y una de estas empresas era israelí. Según esta denuncia la empresa Hermanos Ofertas vendió un buque cisterna en la Islámico Republic of Irán Shipping Lines por 8,68 millones de dólares. Según la acusación los Hermanos Ofertas vendieron el barco a través de una empresa ficticia para desviar sospechas, pero parece que toda la operación era fácilmente investigable. Desde el Departamento de Estado dicen: "Creemos que las empresas Tanker Pacific y el grupo Hermanos Oferta no actuaron con el debido rigor y no prestaron atención a la información públicamente disponible y fácilmente obtenible que indicaba que estaban negociando con IRISL". Los Hermanos Oferta niegan haber vendido barcos Irán, que lo hicieron a una empresa con sede en Dubai. Las empresas sancionadas son PCCI (Jersey / Irán), el Royal Oyster Group (Emiratos Árabes), Speedy Ship (Emiratos Árabes Unidos / Irán), Tanker Pacífico (Singapur), Associated Shipbroking (Mónaco) y PDVSA (Petróleos de Venezuela).
Las dos empresas implicadas en esta operación no podrán acceder a financiación mediante créditos por más de 10 millones de dólares del Export-Import Bank de Estados Unidos y no obtendrán licencias para exportar a Estados Unidos.
La familia Ofer es la familia más rica de Israel y dirigen:
-La Israel Corporation, empresa de inversiones
-Químicos Israel, participada por Israel, es el sexto productor de potasio.
-Empresa naviera Zim.
-El fabricante de chips TowerJazz.
-Refinería de Petróleo.
-Banco Mizrahi. Este banco apoya Better Place, un fabricante de coches eléctricos.
Los israelíes destruyeron un reactor nuclear sirio
En 2007 la Fuerza Aérea israelí bombardeó unas instalaciones en el área desértica de Deir ez Zor que aparentemente era un reactor nuclear construido con propósitos militares con la ayuda de Corea del Norte para obtener plutonio para construir armas nucleares . Parece que un informe de la Agencia Atómica de las Naciones Unidas publicado ahora ha confirmado que aquellas instalaciones eran realmente un reactor nuclear. La OIEA se queja de los impedimentos del régimen sirio que les permita investigar aquellas instalaciones destruidas por la Fuerza Aérea israelí hace cuatro años: "En base a toda la información disponible por la agencia ya la evaluación técnica de la información, el organismo valora que es muy probable que el edificio destruido en Deir ez Zor era un reactor nuclear que habría debido ser declarado ". El régimen sirio le dice a la OIEA que investigue el arsenal nuclear israelí no declarado. Israel ya destruyó un reactor nuclear en Irak los años 80, luego está este de Siria, y desde hace tiempo tienen en el punto de mira el programa nuclear iraní. No es exacto que Israel no declare que tiene armas nucleares porque en una reciente adquisición de submarinos al menos dos tenían capacidad de lanzamiento de misiles nucleares. Irak intentó desarrollar un programa nuclear con la clara intención de usarlo, pero este programa nuclear quedó destruido cuando la Fuerza Aérea israelí destruyó aquellas instalaciones nucleares. Recuerde que el sátrapa iraquí Sadam no tuvo escrúpulos a la hora de usar armas químicas contra los kurdos y contra los soldados iraníes durante la guerra que enfrentó ambos países, si hubiera tenido armas nucleares que no pudo tener para los israelíes hicieron saltar por los aires sus instalaciones, seguramente habría atacado Teherán con estas armas nucleares. Israel destruyó esta posibilidad y el año 2007 hicieron lo mismo con el programa sirio. Han intentado sabotear el programa iraní introduciendo equipos defectuosos que han ido retrasando el programa. Y estaban pensando hacer lo mismo con Bushehr que hacen hacer con las instalaciones nucleares iraquíes y sirias.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Destaco: "La secretaria de Estado de Estados Unidos Hillary Clinton ha anunciado sanciones contra siete empresas que tenían vínculos comerciales con el sector energético de Irán, y una de estas empresas era israelí. (...) Las empresas sancionadas son PCCI (Jersey / Irán), el Royal Oyster Group (Emiratos Árabes), Speedy Ship (Emiratos Árabes Unidos / Irán), Tanker Pacífico (Singapur), Associated Shipbroking (Mónaco) y PDVSA (Petróleos de Venezuela).
(...) las empresas implicadas no podrán acceder a financiación mediante créditos por más de 10 millones de dólares del Export-Import Bank de Estados Unidos y no obtendrán licencias para exportar a Estados Unidos."...

Jaume C. i B. ha dit...

Leo que la familia Ofer ha ha sido advertida por su gobierno porqué algunos de sus barcos han atracado en puertos iraníes.
Estados Unidos tiene una ley mucho más estricta que Israel en este asunto. Aunque Irán e Israel son enemigos se permiten el comercio de algunos productos pero no de otros y la legislación no es lo suficientemente específica.