10 de febr. 2011

Carregador de mòbil estàndard

Carregador de mòbil estàndard

El mòbil és un aparell molt útil, s'ha convertit en un estri del qual costa prescindir. Vaig comprar un Nokia 1610 l'any 1997, un aparell immens amb el qual podies trucar i enviar SMS, i poca cosa més. Des de llavors he anat canviant de mòbil periòdicament quan la duració de la bateria m'obliga a endollar-lo cada cop més sovint, era més barat comprar un mòbil nou que canviar-li la bateria. I de pas el nou terminal tenia noves funcionalitats. Els actuals mòbils ens serveixen per fer fotos, gravar vídeos, escoltar música en format MP3, escoltar la ràdio, connectar-nos a Internet, llegir, escriure i enviar correus electrònics, ens serveixen de GPS, fer partides de Tetris o del Menja cocos, veure la televisió, i si, també serveixen per enviar SMS i per parlar amb altres persones. Alguns són quasi petits ordinadors.

Els mòbils necessiten carregar la bateria amb certa periodicitat i això implica que pots trobar-te estar fora de casa i veure com la bateria s'esgota. La solució, és clar, és que una ànima caritativa que tingui un mòbil del mateix model i marca que el teu i et deixi el carregador, però de marques n'hi ha moltes i cadascuna té diversos models, cadascun amb el seu carregador. Algunes marques si que tenen el mateix carregador per a tots els seus models però no sempre.

Ja feia un temps que es parlava de la possibilitat que es fabriqués un carregador que fos d'ús universal però això requeria un acord dels fabricants per estandarditzar aquest important aparell. Ahir l'associació europea Digital Europe va presentar un carregador de mòbil estandarditzat que començarà a comercialitzar-se, almenys està previst que sigui així, abans de final d'any. Això es deu a un acord entre la Comissió Europea i catorze fabricants de mòbils que han dissenyat un carregador amb connector micro USB. Els fabricants que hi participen són: Apple, Emblaze, Huawei, LG, Motorola, NEC, Nokia, Qualcomm, RIM (Blackberry), Samsung, Sony Ericsson, Alcatel, Texas Instruments i Atmel.

Cargador de móvil estándar

El móvil es un aparato muy útil, se ha convertido en una herramienta del que cuesta prescindir. Compré un Nokia 1610 en 1997, un aparato inmenso con el que podías llamar y enviar SMS, y poco más. Desde entonces he ido cambiando de móvil periódicamente cuando la duración de la batería me obliga a enchufarlo cada vez más a menudo, era más barato comprar un móvil nuevo que cambiarle la batería. Y de paso el nuevo terminal tenía nuevas funcionalidades. Los actuales móviles nos sirven para hacer fotos, grabar vídeos, escuchar música en formato MP3, escuchar la radio, conectarnos a Internet, leer, escribir y enviar correos electrónicos, nos sirven de GPS, hacer partidas de Tetris o del Come cocos, ver la televisión, y si, también sirven para enviar SMS y para hablar con otras personas. Algunos son casi pequeños ordenadores.
Los móviles necesitan cargar la batería con cierta periodicidad y eso implica que puedes encontrarte estar fuera de casa y ver como la batería se agota. La solución, claro, es que un alma caritativa que tenga un móvil del mismo modelo y marca que tu y te deje el cargador, pero de marcas hay muchas y cada una tiene varios modelos, cada uno con su cargador. Algunas marcas sí que tienen el mismo cargador para todos sus modelos pero no siempre.
Hacía un tiempo que se hablaba de la posibilidad de que se fabricara un cargador que fuera de uso universal pero eso requería un acuerdo de los fabricantes para estandarizar este importante aparato. Ayer la asociación europea Digital Europe presentó un cargador de móvil estandarizado que comenzará a comercializarse, al menos está previsto que sea así, antes de fin de año. Esto se debe a un acuerdo entre la Comisión Europea y catorce fabricantes de móviles que han diseñado un cargador con conector micro USB. Los fabricantes que participan son: Apple, Emblaze, Huawei, LG, Motorola, NEC, Nokia, Qualcomm, RIM (Blackberry), Samsung, Sony Ericsson, Alcatel, Texas Instruments y Atmel.