14 de febr. 2011

Agné abandona la roda de premsa per l'actitud dels periodistes aragonesos contra el català

Agné abandona la roda de premsa per l'actitud dels periodistes aragonesos contra el català

El Girona va guanyar al Huesca de segona divisió en el camp del Huesca per 0 a 1. L'entrenador del Girona, Raül Agné va tenir una topada amb la premsa local quan va respondre en català a un periodista de la premsa catalana i els periodistes locals van interrompre'l demanant que
respongués en castellà. Agné va dir que immediatament respondria en castellà però que abans responia aquella pregunta en català. Els periodistes locals van seguir insistint fins que van esgotar la paciència de l'entrenador Agné que va abandonar la roda de premsa. L'entrenador del Barça, Pep Guardiola va trobar-se en unes circumstàncies similars i va respondre: "Quan em preguntin en castellà, respondré en castellà. Si em pregunten en català, ho faré en català, por respecte al periodista”. Pep Guardiola fa les rodes de premsa responent en ambdós idiomes i també en italià i anglès. El problema no era de l'entrenador Raül Agné si no dels periodistes intransigents que es posen nerviosos quan escolten parlar en català. Durant una roda de premsa a Kiev un periodista li va preguntar sobre l'ús del català i Guardiola li va dir clarament que aquesta és la llengua pròpia de Catalunya i que els catalans la usem. És curiós que a cap espanyol se li pregunta perquè parla en castellà perquè la resposta és obvia, i als espanyols els costa tant entendre que el català és la llengua pròpia dels catalans i que la fem servir com ells fan servir el castellà, per comunicar-nos. Els costa assumir un fet que per a nosaltres és la normalitat i no hi ha manera de ficar en els seus caparronets durs un fet que hauria de ser considerat normal que és que parlem aquesta llengua, la catalana, perquè és la nostra llengua.Tenim el cas de la roda de premsa en què participava Gerard Piqué al costat de Ramos, aquest jugador, Ramos, va fer un comentari molt poc afortunat quan Piqué va respondre una pregunta en català, precisament Ramos que no és precisament algú que pugui donar lliçons de castellà. Un altre exemple seria el cas del periodista de la SER que va criticar l'ús del català en unes samarretes amb unes paraules que només les pot dir un absolut ignorant que creu que els que l'escolten també ho són. Diria que començo a estar fart, però no és veritat, ara ja m'importa poc o res a l'Altiplà castellà s'esquincin els vestits cada vegada que ens escolten parlar en la nostra llengua, si no els agrada que s'hi posin fulles. En aquest cas només he inclòs aquells casos relacionats amb l'esport però podríem parlar dels casos en què polítics espanyols ataquen a algú per usar el català o les campanyes que la ultradreta mediàtica espanyola fa contra el català però avui només tocava parlar d'esport, encara que d'esport poc, i si de catalanofòbia. Agné, entrenador del Girona, va néixer a Mequinensa (comarca del Baix Cinca), a l'Aragó, un municipi situat a la Franja, una zona de l'Aragó en què es parla català.

Vídeo: Agné cancela su rueda de prensa por no poder hablar en catalán

http://www.youtube.com/watch?v=G1X5-6YJ8cU

A la roda de premsa celebrada al camp del Huesca després de la victòria del Girona per 0 a 1 va produir-se un incident quan l'entrenador Raul Agné del Girona va començar a respondre una pregunta d'un periodista català en català i els periodistes locals van començar a protestar. Agné va avisar que respondria una pregunta en català i que després els respondria en castellà, però va optar finalment per abandonar la roda de premsa davant la postura intransigent del periodistes locals.

En la rueda de prensa celebrada en el campo del Huesca después de la victoria del Girona por 0 a 1 se produjo un incidente cuando el entrenador Raul Agné del Girona empezó a responder una pregunta de un periodista catalán en catalán y los periodistas locales empezaron a protestar. Agné avisó que respondería una pregunta en catalán y que después les respondería en castellano, pero optó finalmente por abandonar la rueda de prensa ante de la postura intransigente del periodistas locales.

Vídeo: Ramos se enfada

http://www.youtube.com/watch?v=lXe_wi1YzBM

Vídeo: Guardiola i el català (Kíev) - Guardiola and the Catalan language

http://www.youtube.com/watch?v=xx_bWuA8NsM

Vídeo: A JOSÉ RAMÓN DE LA MORENA LI MOLESTA EL CATALÀ

http://www.youtube.com/watch?v=3vctb_gQ8RA

Agné abandona la rueda de prensa por la actitud de los periodistas con el catalán

El Girona ganó en Huesca de segunda división en el campo del Huesca por 0 a 1. El entrenador del Girona, Raúl Agné tuvo un encontronazo con la prensa local cuando respondió en catalán a un periodista de la prensa catalana y los periodistas locales interrumpirlo pidiendo que respondiera en castellano. Agné dijo que inmediatamente respondería en castellano pero que antes respondía esa pregunta en catalán. Los periodistas locales siguieron insistiendo hasta que agotaron la paciencia del entrenador Agné que abandonó la rueda de prensa. El entrenador del Barça, Pep Guardiola encontrarse en unas circunstancias similares y respondió: "Cuando me pregunten en castellano, responderé en castellano. Si me preguntan en catalán, lo haré en catalán, por respeto al periodista". Pep Guardiola hace las ruedas de prensa respondiendo en ambos idiomas y también en italiano e inglés. El problema no era del entrenador Raül Agné si no de los periodistas intransigentes que se ponen nerviosos cuando escuchan hablar en catalán. Durante una rueda de prensa en Kiev un periodista le preguntó sobre el uso del catalán y Guardiola le dijo claramente que esta es la lengua propia de Cataluña y que los catalanes la usamos. Es curioso que a ningún español se le pregunta porque habla en castellano porque la respuesta es obvia, ya los españoles les cuesta tanto entender que el catalán es la lengua propia de los catalanes y que la usamos como ellos usan el castellano, para comunicarse nos. Les cuesta asumir un hecho que para nosotros es la normalidad y no hay manera de meter en sus cabecita duros un hecho que debería ser considerado normal que es que hablamos esta lengua, la catalana, porque es nuestra lengua. Tenemos el caso de la rueda de prensa en la que participaba Gerard Piqué junto a Ramos, este jugador, Ramos, hizo un comentario muy poco afortunado cuando Piqué respondió una pregunta en catalán, precisamente Ramos que no es precisamente alguien que pueda dar lecciones de castellano. Otro ejemplo sería el caso del periodista de la SER que criticó el uso del catalán en unas camisetas con unas palabras que sólo las puede decir un absoluto ignorante que cree que los que le escuchan también lo son. Diría que empiezo a estar harto, pero no es verdad, ahora ya me importa poco o nada a la Meseta castellano rasguen los vestidos cada vez que nos escuchan hablar en nuestra lengua, si no les gusta que se pongan hojas. En este caso sólo he incluido aquellos casos relacionados con el deporte pero podríamos hablar de los casos en que políticos españoles atacan a alguien por usar el catalán o las campañas que la ultraderecha mediática española hace contra el catalán pero hoy sólo tocaba hablar de deporte, aunque de deporte poco, y si de catalanofobia. Agné, entrenador del Girona, nació en Mequinenza (comarca del Bajo Cinca), en Aragón, un municipio situado en la Franja, una zona de Aragón en que se habla catalán.