3 de gen. 2011

Damasc-Beirut-Jerusalem

Damasc-Beirut-Jerusalem

No es tracta del títol de la cançó de l'estiu de fa un munt d'anys (New York-Rio-Tokio), si fos el títol d'una cançó aquesta seria un encreuament entre música de pel·lícula de por i marxa militar. I si no, aneu llegint.

Damasc

Aquest tema hauria de titular-se més correctament Damasc-Jerusalem, però he preferit titular-lo Damasc (capital de Síria). Algunes informacions apunten que Síria ha demostrat una “disposició sense precedents” a establir negociacions de pau amb Israel. Tot i que no hi ha una confirmació oficial sembla que el ministre siri d'Exteriors Wallid Muallem va mostrar als Estats Units que el govern sirià “està disposat a reobrir les negociacions directes amb Israel per assolir la pau”. Des del govern dels Estats Units han estimat que hi ha un interès per part del govern sirià de “distanciar-se d'Iran”, “refredar les relacions amb Hezbolà i Hamàs” i “cooperar amb els Estats Units en la guerra contra el terrorisme”. Un canvi d'actitud del govern sirià molt sorprenent si considerem que estava armant Hezbolà amb míssils amb els que podrien fer molt mal a Israel, i ara busquen la mediació dels Estats Units per negociar la pau amb Israel. Segons aquesta informació Israel ha mostrat la seva disposició a retirar-se del Golan.
Darrera d'aquest canvi d'actitud per part de Síria hi hauria diverses causes: El nomenament de Robert Ford com a ambaixador dels Estats Units a Damasc després que fa cinc anys el govern nord-americà retirés el seu ambaixador per protestar per la presumpta implicació de Síria en l'assassinat del primer ministra libanès Rafik Hariri. Una altra causa podria ser el desig de Síria d'allunyar-se d'un Iran cada dia més ofegat per les sancions econòmiques. Traduint, si les coses es posen lletges pels iranians val més que no semblar tan bons amics no sigui que encara li toqui el rebre als sirians. Una tercera possibilitat seria que un procés de pau amb Israel els podria evitar ser considerats culpables de la mort de Rafik Hariri pel Tribunal que investiga aquest assumpte. Si heu llegit anteriors articles sobre aquest assumpte haureu recordat que les conclusions d'aquest tribunal especial està posant molt nerviosos als dirigents d' Hezbolà que tenen la sensació que les conclusions els assenyalen com a principals responsables del magnicidi. I darrera d' Hezbolà està el govern sirià. És curiós que Síria vol negociar amb Israel alhora que abandona a la seva sort Hezbolà, grup terrorista islamista patrocinat i armat principalment per Síria, i també vol allunyar-se del seu principal aliat a la zona, Iran, i que vol fer les paus amb l'enemic de tots tres, Israel.

Beirut

El diputat libanès Wiam Wahab, del partit drus Tauhid va afirmar que 13 cascos blaus francesos de la FINUL (tres oficials i deu soldats) van ser expulsats secretament cap a França abans que fossin denunciats. I de quina cosa van ser acusats?. De treballar pel Mossad. El diputat diu que aquests militars francesos van ser reclutats pel Mossad durant una visita turística que van fer a Israel. Des de la FINUL s'ha qualificat aquesta “informació” del diputat libanès de “infundada i falsa” i ha advertit que això “podria danyar la credibilitat de les forces de pau i les relacions amb els habitants del sud (del Líban)”. El partit drus Tauhid al que pertany aquest diputat libanès és molt proper al grup terrorista libanès Hezbolà. Segurament la presència dels cascos blaus deu representar una nosa important per les activitats d' i aquestes declaracions en què acusa a membres de la FINUL de treballar pel Mossad deu ser una forma que creuen que podrien fer-los fora excitant l'animadversió de la població. I tampoc és cap novetat, Nasralà, líder d' també ha fet declaracions denunciant que Israel està darrera de totes les dificultats d' i que el Mossad espia els
telèfons dels libanesos.

Jerusalem

Dos palestins residents a Jerusalem Est han sigut detinguts pels serveis de seguretat acusats de planejar el llançament de coets contra l'Estadi Teddy de futbol de Jerusalem. Els dos acusats, Musa Hamada i Bassem Omri, ciutadans israelians, havien planejat llençar els coets durant la celebració d'un partit de la Lliga Superior, però no van poder arribar fins al final. Tots dos van començar a col·laborar amb Hamàs i els Germans Musulmans després de l'Operació Plom Fos contra el grup terrorista Hamàs a Gaza. Estudiaren les colines properes a l'Estadi per trobar un lloc des d'on llençar els coets. Van intentar reunir armes i materials per construir un coet. Els serveis de seguretat israelians van arrestar a tres palestins del Jerusalem Est sospitosos de participar en la compra i venda d'aquestes armes.
Un dels acusats del pla per atacar l'Estadi durant un partit de lliga, Hamada, va visitar Aràbia Saudita vàries vegades per rebre diners i armes. Hamada i Omri s'enfronten als càrrecs de participació en una xarxa terrorista, possessió il·legal d'armes i conspiració pel crim.




Damasco-Beirut-Jerusalén

No se trata del título de la canción del verano de hace un montón de años (New York-Rio-Tokio), si fuera el título de una canción ésta sería un cruce entre música de película de miedo y marcha militar. Y si no, vaya leyendo.

Damasco

Este tema debería titularse más correctamente Damasco-Jerusalén, pero he preferido titularlo Damasco (capital de Siria). Algunas informaciones apuntan a que Siria ha demostrado una "disposición sin precedentes" a establecer negociaciones de paz con Israel. Aunque no hay una confirmación oficial parece que el ministro sirio de Exteriores Wallid Muallem mostró a los Estados Unidos que el gobierno sirio "está dispuesto a reabrir las negociaciones directas con Israel para alcanzar la paz". Desde el gobierno de los Estados Unidos han estimado que hay un interés por parte del gobierno sirio de "distanciarse de Irán", "enfriar las relaciones con Hezbolá y Hamás" y "cooperar con los Estados Unidos en la guerra contra el terrorismo ". Un cambio de actitud del gobierno sirio muy sorprendente si consideramos que estaba armando Hezbolá con misiles con los que podrían hacer mucho daño a Israel, y ahora buscan la mediación de los Estados Unidos para negociar la paz con Israel. Según esta información Israel ha mostrado su disposición a retirarse del Golán.Detrás de este cambio de actitud por parte de Siria habría varias causas: El nombramiento de Robert Ford como embajador de Estados Unidos en Damasco después de que hace cinco años el gobierno estadounidense retirara a su embajador para protestar por la presunta implicación de Siria en el asesinato del primer ministra libanés Rafik Hariri.
Otra causa podría ser el deseo de Siria de alejarse de un Irán cada día más ahogado por las sanciones económicas. Traduciendo, si las cosas se ponen feas para los iraníes es mejor que no parecer tan buenos amigos no sea que aún le toque el recibir a los sirios. Una tercera posibilidad sería que un proceso de paz con Israel les podría evitar ser considerados culpables de la muerte de Rafik Hariri por el Tribunal que investiga este asunto. Si habéis leído anteriores artículos sobre este asunto deberá recordó que las conclusiones de este tribunal especial está poniendo muy nerviosos a los dirigentes de Hezbolá que tienen la sensación de que las conclusiones los señalan como principales responsables del magnicidio. Y detrás de Hezbolá está el gobierno sirio. Es curioso que Siria quiere negociar con Israel al tiempo que abandona a su suerte Hezbolá, grupo terrorista islamista patrocinado y armado principalmente por Siria, y también quiere alejarse de su principal aliado en la zona, Irán, y que quiere hacer las paces con el enemigo de los tres, Israel.

Beirut

El diputado libanés Wiam Wahab, del partido druso Tauhid afirmó que 13 cascos azules franceses de la FINUL (tres oficiales y diez soldados) fueron expulsados secretamente hacia Francia antes de que fueran denunciados. Y de qué fueron acusados?. De trabajar por el Mossad. El diputado dice que estos militares franceses fueron reclutados por el Mossad durante una visita turística que hicieron a Israel. Desde la FINUL ha calificado esta "información" del diputado libanés de "infundada y falsa" y advirtió que esto "podría dañar la credibilidad de las fuerzas de paz y las relaciones con los habitantes del sur (del Líbano)". El partido druso Tauhid al que pertenece este diputado libanés es muy cercano al grupo terrorista libanés Hezbolá. Seguramente la presencia de los cascos azules diez representar un estorbo importante para las actividades de y estas declaraciones en la que acusa a miembros de la FINUL de trabajar por el Mossad debe ser una forma que creen que podrían echarlos excitante la animadversión de la población . Y tampoco es ninguna novedad, Nasralá, líder de también ha hecho declaraciones denunciando que Israel está detrás de todas las dificultades de y que el Mossad espía los teléfonos de los libaneses.

Jerusalén

Dos palestinos residentes en Jerusalén Este han sido detenidos por los servicios de seguridad acusados de planear el lanzamiento de cohetes contra el Estadio Teddy de fútbol de Jerusalén. Los dos acusados, Musa Hamada y Bassem Omri, ciudadanos israelíes, habían planeado lanzar los cohetes durante la celebración de un partido de la Liga Superior, pero no pudieron llegar hasta el final. Ambos empezaron a colaborar con Hamás y los Hermanos Musulmanes tras la Operación Plomo Fundido contra el grupo terrorista Hamás en Gaza. Estudiaron las colinas cercanas al Estadio para encontrar un lugar desde donde tirar los cohetes. Intentaron reunir armas y materiales para construir un cohete. Los servicios de seguridad israelíes arrestaron a tres palestinos del Jerusalén Este sospechosos de participar en la compra y venta de estas armas.Uno de los acusados del plan para atacar el Estadio durante un partido de liga, Hamada, visitó Arabia Saudita varias veces para recibir dinero y armas. Hamada y Omri se enfrentan a los cargos de participación en una red terrorista, posesión ilegal de armas y conspiración por el crimen.