17 de set. 2010

Yom Kippur - יום כיפור / La guerra del Yom Kippur - מלחמת יום הכיפורים

Yom Kippur

Avui 17 de setembre de 2010 és segons el calendari hebreu el Dia de l'Expiació, perdó i del penediment de cor o d'un penediment sincer, Yom Kippur en hebreu, 10è dia de Tishrei (setè mes del calendari hebreu que se situa entre setembre i octubre) de l'any 5771. Entre l'ocàs del 17 de setembre de 2010 (avui) i l'ocàs del 18 de setembre els jueus practicants hauran de fer dejuni, pregar, abstenir-se de treballar i dels plaers físics. Segons la tradició jueva aquest és el dia en què es decideix el destí de cadascun per a tot l'any. El Yom Kippur és un dia de confessió, penediment i pregàries en què s'obliden els pecats comesos contra les lleis de Déu.

La guerra del Yom Kippur


El 6 d'octubre de 1973 Egipte i Síria van atacar Israel per sorpresa aprofitant el fet que els jueus celebraven el Yom Kippur. Aquesta data no va ser escollida a l'atzar. Durant el Yom Kippur Israel pràcticament tot queda paralitzat. Però a més coincidia amb la data en què Mahoma va ordenar començar la batalla d'Al Badr, la primera victòria de l'Islam sobre els infidels de la tribu de Quraish. La guerra va finalitzar el 26 d'octubre amb les tropes israelianes situades a pocs quilòmetres de Damasc, la capital de Síria, un dels països atacants. Malgrat que l'atac inicial va agafar els israelians per sorpresa van saber sobreposar-se i van passar d'estar al límit de la destrucció a tenir tropes a pocs quilòmetres de Damasc i del Caire. Les Nacions Unides només van començar a dir alguna cosa quan les tropes israelianes van tenir a tir de pedra les capitals dels seus agressors. En acabar la guerra del Yom Kippur el dia 27 les tropes israelianes es trobaven a només 100 quilòmetres de Damasc i a 80 quilòmetres del Caire.


Yom Kippur


Hoy 17 de septiembre de 2010 es según el calendario hebreo el Día de la Expiación, perdón y del arrepentimiento de corazón o de un arrepentimiento sincero, Yom Kippur en hebreo, 10 º día de Tishrei (séptimo mes del calendario hebreo que se sitúa entre septiembre y octubre) del año 5771. Entre el ocaso del 17 de septiembre de 2010 (hoy) y el ocaso del 18 de septiembre los judíos practicantes deberán ayunar, orar, abstenerse de trabajar y de los placeres físicos. Según la tradición judía este es el día en que se decide el destino de cada uno para todo el año. El Yom Kippur es un día de confesión, arrepentimiento y oración en que se olvidan los pecados cometidos contra las leyes de Dios.


La guerra del Yom Kippur


El 6 de octubre de 1973 Egipto y Siria atacaron Israel por sorpresa aprovechando el hecho de que los judíos celebraban el Yom Kippur. Esta fecha no fue escogida al azar. Durante el Yom Kippur Israel prácticamente todo queda paralizado. Pero además coincidía con la fecha en que Mahoma ordenó comenzar la batalla de Al Badr, la primera victoria del Islam sobre los infieles de la tribu de Quraish. La guerra finalizó el 26 de octubre con las tropas israelíes situadas a pocos kilómetros de Damasco, la capital de Siria, uno de los países atacantes. A pesar de que el ataque inicial cogió los israelíes por sorpresa supieron sobreponerse y pasaron de estar al borde de la destrucción a tener tropas a pocos kilómetros de Damasco y El Cairo. Las Naciones Unidas sólo empezaron a decir algo cuando las tropas israelíes tuvieron a tiro de piedra las capitales de sus agresores. Al acabar la guerra del Yom Kippur el día 27 las tropas israelíes se encontraban a sólo 100 kilómetros de Damasco ya 80 kilómetros de El Cairo.

Yom Kippur




Today, 17 September 2010 according to the Hebrew calendar is the Day of Atonement, forgiveness and repentance of heart or a sincere repentance, Yom Kippur in Hebrew, 10th day of Tishreen (seventh month of the Hebrew calendar that sits between September and October) by the year 5771. Between the demise of 17 September 2010 (today) and sunset on September 18 will make practicing Jews fast, pray, abstain from work and physical pleasures. According to Jewish tradition this is the day that decides the fate of each for the year. Yom Kippur is the day of confession, repentance and prayers when they forget the sins committed against the laws of God.

The Yom Kippur war

On 6 October 1973 Egypt and Syria attacked Israel by surprise by taking advantage of the fact that the Jews celebrated Yom Kippur. This date was not chosen at random. During the Yom Kippur War Israel virtually everything is paralyzed. But also coincided with the date on which Muhammad was ordered to begin the battle of Badr, the first victory of Islam over the infidels of the tribe of Quraish. The war ended on October 26 with Israeli troops located a few kilometers from Damascus, the Syrian capital, one of the attackers. Although the initial attack took the Israelis by surprise and were able to overcome to be passed to limit the destruction to have troops a few kilometers from Damascus and Cairo. The United Nations only began to say something when Israeli troops were shooting at stone capitals of their aggressors. After the Yom Kippur war on 27 Israeli troops were just 100 kilometers from Damascus and 80 km from Cairo.
י

יום כיפור

היום 17 ספטמבר 2010 על פי הלוח עברית הוא יום הכיפורים, מחילה וחרטה של הלב או
חרטה כנה, יום כיפור עברית, היום ה -10 'בתשרי (החודש השביעי בלוח השנה עברית שיושב
בין ספטמבר ואוקטובר) עבור שנת 5771. בין ירידה של 17 ספטמבר 2010 (היום) ואת
הירידה של ספטמבר 18 מתאמן יהודים יהיה מהיר, להתפלל, להימנע מעבודה פיזית ההנאות.
על פי המסורת היהודית זהו יום מחליטה את גורלו של כל אחד במשך השנה כולה. יום
הכיפורים הוא יום של וידוי, חרטה ותפילה שהם לשכוח את החטאים שבוצעו נגד החוקים של
אלוהים.

מלחמת יום הכיפורים
ב 6 אוקטובר 1973 סוריה ומצרים תקפו את ישראל על יתרון ההפתעה העובדה שהיהודים
חוגגים יום כיפור. תאריך זה לא נבחר באקראי. במהלך יום הכיפורים, ישראל כמעט הכל
משותק. אבל גם בקנה אחד עם התאריך שבו מוחמד הורה להתחיל את הקרב של אל באדר,
הניצחון הראשון של האיסלאם על הכופרים משבט Quraish. המלחמה הסתיימה ב -26 באוקטובר
עם כוחות צה"ל הממוקם קילומטרים ספורים מדמשק, בירת סוריה, אחת המדינות לתקוף.
למרות ההתקפה הראשונית לקחה את הישראלים בהפתעה היו מסוגלים להתגבר על עבר סף חורבן
יש חיילים קילומטרים ספורים מדמשק לקהיר. האו"ם החל לומר משהו רק כאשר החיילים
הישראלים היו במרחק זריקת אבן מן הבירה של התוקפים. לאחר מלחמת יום הכיפורים על
החיילים הישראלים -27 היו רק 100 ק"מ מדמשק ו 80 ק"מ מקהיר.