3 d’ag. 2010

Front comú per la independència

Front comú per la independència

Joan Carretero, líder de Reagrupament, ha anunciat que passades les vacances d'estiu vol obrir converses amb Esquerra Republicana de Catalunya i amb Democràcia Catalana Catalana, el partit de Joan Laporta, per tractar de fer una coalició que concorreria a les properes eleccions al Parlament de Catalunya de la propera tardor. La intenció és recollir el sentiment independentista en una candidatura conjunta de les tres formacions.

Poden canalitzar el vot independentista però també hauran d'evitar els personalismes, un risc que sempre pateixen els grups organitzats al voltant d'una persona molt determinada: Carretero en el cas de Reagrupament i Laporta en el cas de Democràcia Catalana, tampoc Esquerra Republicana de Catalunya se n'escapa. Cal dir que cap partit escapa al divisme dels seus líders tot i que n'hi ha que el líder quasi diví acostuma a estar lluny del partit, en el seu lloc posen un titella que transmet el missatge del llunyà líder diví, d'altres no se sap molt bé qui és el líder diví, només se sospita, però si se sap qui és el titella.

Passades vacances d'estiu sabrem com s'ho fan aquestes tres formacions polítiques – Esquerra Republicana de Catalunya, Reagrupament i Democràcia Catalana – per acordar una aliança que pugui canalitzar el vot independentista. Esquerra Republicana de Catalunya haurà de fer un gran esforç, sent com són en aquests moments l'única formació independentista al Parlament, tot i que havent decepcionat a molts dels seus
electors molt crítics amb les actuacions dutes a terme en aquests últims anys. A Puigcercós (Esquerra Republicana de Catalunya) li convé entendre's amb Carretero (Reagrupament) i Laporta (Democràcia Catalana) per fer un front comú que permeti canalitzar el vot independentista. Seria un error imperdonable dividir-lo per uns personalismes mal entesos. Davant nostre tenim un monstre, el nacionalisme espanyol, que sembla molt fort, però units el podem fer caure i deslliurar-nos d'ell per sempre.

Frente común por la independencia

Joan Carretero, líder de Reagrupament, ha anunciado que pasadas las vacaciones de verano quiere abrir conversaciones con Esquerra Republicana de Catalunya y con Democracia Catalana Catalana, el partido de Joan Laporta, para tratar de hacer una coalición que concurriría a las próximas elecciones al Parlamento de Cataluña del próximo otoño. La intención es recoger el sentimiento independentista en una candidatura conjunta de las tres formaciones. Pueden canalizar el voto independentista pero también tendrán que evitar los personalismos, un riesgo que siempre sufren los grupos organizados alrededor de una persona muy determinada: Carretero en el caso de Reagrupament y Laporta en el caso de Democracia Catalana, tampoco Esquerra Republicana de Cataluña se escapa. Hay que decir que ningún partido escapa al divismo de sus líderes aunque los hay que el líder casi divino suele estar lejos del partido, en su lugar ponen un títere que transmite el mensaje del lejano líder divino, otros no se sabe muy bien quién es el líder divino, sólo se sospecha, pero si se sabe quién es el títere. Pasadas vacaciones de verano sabremos como lo hacen estas tres formaciones políticas - Esquerra Republicana de Catalunya, Reagrupament y Democracia Catalana - para acordar una alianza que pueda canalizar el voto independentista. Esquerra Republicana de Catalunya tendrá que hacer un gran esfuerzo, siendo como son en estos momentos la única formación independentista en el Parlamento, aunque habiendo decepcionado a muchos de sus electores muy críticos con las actuaciones llevadas a cabo en estos últimos años. A Puigcercós (Esquerra Republicana de Catalunya) le conviene entenderse con Carretero (Reagrupament) y Laporta (Democracia Catalana) para hacer un frente común que permita canalizar el voto independentista. Sería un error imperdonable dividirlo por unos personalismos mal entendidos. Ante nosotros tenemos un monstruo, el nacionalismo español, que parece muy fuerte, pero unidos lo podemos derribar y librarnos de él para siempre.