7 d’ag. 2010

Benvinguda mrs. Obama

Benvinguda mrs. Obama


A tots els que han vist el xou de l'arribada de Michelle Obama i filla, inclòs jo, els ha vingut a la ment la imatge d'aquella pel·lícula espanyola de Berlanga, “Benvingut, mr. Marshall”, en aquest cas el títol d'aquesta pel·lícula seria “Benvinguda mrs. Obama”. I és que el xou patètic de la gent esperant l'arribada de tota la comitiva americana per acabar adonant-se que el que podran veure seran els cotxes amb vidres tintats que passen a tota velocitat i haver d'imaginar que la primera dama americana i la seva filla són allà només pel fet que un grup de goril·les amb auricular a l'orella mantenen un perímetre de seguretat.

L'escena real de la presència de la senyora Obama recorda a qualsevol aficionat al cinema – i vull aclarir que el cinema espanyol no m'agrada gens però reconec que hi ha algunes pel·lícules que se salven de la foguera – al film de Berlanga “Benvingut mr. Marshall” en què el cineasta retrata un típic poblet espanyol dels anys 50 que espera l'arribada dels americans però al final els americans només acaben passant pel poble a tota velocitat sense aturar-se. Aquest és en línies generals l'argument d'un film dels 50, però a vegades sembla que la realitat supera la ficció, i aquesta en seria una de les vegades.
També em sorprén que la senyora Obama hagi escollit una zona com aquella, sense voler faltar el respecte ni a la senyora Obama ni a Marbella crec que no es tracta d'un lloc gens interessant. Viatjar milers de quilòmetres per anar a un hotel de luxe amb platja pròpia ho he trobat absurd. Hi ha molts llocs molt més interessants que una platja en una zona que abans destacava per ser el lloc on volien anar tots els dropos amb diners i ganes d'aparentar el que no eren, molts dels quals les úniques activitats conegudes eren anar a festes esnobs i aparèixer a revistes del cor, també per ser el lloc on xeics que havien amassat immenses fortunes amb el petroli i l'explotació de la seva pròpia gent anaven a mostrar la seva insultant i no sempre lícita fortuna en forma de iots de molts metres amb aixetes d'or pur. De Marbella només es pot dir que els últims anys ha anat creixent desmesuradament gràcies a pràctiques poc honestes dels que governaven la població que va acabar amb la intervenció del municipi i amb bona part dels regidors anant a declarar davant del jutge, alguns a la garjola i una comissió nomenada pel jutge per gestionar els assumptes del municipi.


Vídeo: Michelle Obama y su hija Sasha, en la Costa del Sol





Vídeo: Bienvenido Mr Marshall - Americanos




Bienvenida mrs. Obama

A todos los que han visto el show de la llegada de Michelle Obama e hija, incluido yo, les ha venido a la mente la imagen de aquella película española de Berlanga, "Bienvenido, mr. Marshall ", en este caso el título de esta película sería" Bienvenida mrs. Obama ". Y es que el show patético de la gente esperando la llegada de toda la comitiva americana para acabar dándose cuenta que lo que podrán ver serán los coches con cristales tintados que pasan a toda velocidad y tener que imaginar que la primera dama americana y su hija están allí sólo por el hecho de que un grupo de gorilas con auricular en la oreja mantienen un perímetro de seguridad.
La escena real de la presencia de la señora Obama recuerda a cualquier aficionado al cine - y quiero aclarar que el cine español no me gusta nada pero reconozco que hay algunas películas que se salvan de la hoguera - el filme de Berlanga "Bienvenido mr. Marshall "en el que el cineasta retrata un típico pueblo español de los años 50 que espera la llegada de los americanos pero al final los americanos sólo acaban pasando por el pueblo a toda velocidad sin detenerse. Este es en líneas generales el argumento de un filme de los 50, pero a veces parece que la realidad supera la ficción, y esta sería una de las veces.
También me sorprende que la señora Obama haya elegido una zona como esa, sin querer faltar el respeto ni a la señora Obama ni en Marbella creo que no se trata de un lugar nada interesante. Viajar miles de kilómetros para ir a un hotel de lujo con playa propia lo he encontrado absurdo. Hay muchos lugares mucho más interesantes que una playa en la zona que antes destacaba por ser el lugar donde querían ir todos los vagos con dinero y ganas de aparentar lo que no eran, muchos de los cuales las únicas actividades conocidas eran ir a fiestas esnobs y aparecer en revistas del corazón, también por ser el lugar donde jeques que habían amasado inmensas fortunas con el petróleo y la explotación de su propia gente iban a mostrar su insultante y no siempre lícita fortuna en forma de yates de muchos metros con grifos de oro puro. De Marbella sólo se puede decir que en los últimos años ha ido creciendo desmesuradamente gracias a prácticas poco honestas de los que gobernaban la población que terminó con la intervención del municipio y con buena parte de los concejales yendo a declarar ante el juez, algunos entre rejas y una comisión nombrada por el juez para gestionar los asuntos del municipio.