22 d’abr. 2010

Querella contra els exministres de Franco a l'Argentina

Querella contra els exministres de Franco a l'Argentina



Els descendents de les víctimes de la dictadura franquista que viuen a l'Argentina es querellaran contra els exministres de Franco que encaa són vius, un total de 13 noms entre els que trobem a Manuel Fraga, president fundador del Partit Popular i senador, de 88 anys.


Els querellants són Darío Rivas, fill de l'alcalde republicà de Lugo que va ser afusellat pels feixistes l'any 1936, i Inés García que va perdre tres familiars, un oncle encara desaparegut i dos avis afusellats durant la guerra.


La querella al·lega que la llei d'amnistia (1977) aprovada a Espanya no pot aplicar-se a crims de genocidi i de lesa Humanitat que és el que són els crims comesos durant el franquisme i aquesta llei no regeix fora d'Espanya, els crims de lesa humanitat i de genocidi són, en canvi, perseguibles internacionalment.


La querella no afecta només als 13 exministres franquistes, demana dades sobre els comandaments de les Forces Armades, Guàrida Civil, Policia Armada, directors general de seguretat i dirigents de Falange.





Querella contra los ex ministros de Franco en Argentina

Los descendientes de las víctimas de la dictadura franquista que viven en Argentina se querellarán contra los ex ministros de Franco que aún están vivos, un total de 13 nombres entre los que encontramos a Manuel Fraga, presidente fundador del PP y senador, de 88 años.
Los querellantes son Darío Rivas, hijo del alcalde republicano de Lugo que fue fusilado por los fascistas en 1936, e Inés García que perdió tres familiares, un tío todavía desaparecido y dos abuelos fusilados durante la guerra.

La querella alega que la ley de amnistía (1977) aprobada en España no puede aplicarse a crímenes de genocidio y de lesa Humanidad que es lo que son los crímenes cometidos durante el franquismo y esta ley no rige fuera de España , los crímenes de lesa humanidad y de genocidio son, en cambio, perseguibles internacionalmente.
La querella no afecta sólo a los 13 exministros franquistas, pide datos sobre los mandos de las Fuerzas Armadas, Guarida Civil, Policía Armada, directores general de seguridad y dirigentes de Falange.