5 de jul. 2009

Urkullu critica maniobres militars en Euskadi



Iñigo Urkullu del PNB ha dit que "Euskadi no és un Perejil ni un illot estratègic en el que alguns clavin el seu estendard com a signe de conquesta, Euskadi és la pàtria de les basques i els bascos i ho seguira sent". Això ve motivat per la col·locació d'una gran bandera espanyola en la Creu de Gorbea durant unes maniobres de l'exèrcit espanyol. No tot el que diuen els dirigents del PNB és encertat però en aquest cas trobo que les paraules d'Urkullu són molt encertades. Tal i com està la situació política a Euskadi després de les maniobres polítiques i judicials del PSE i del PP per situar a Patxi López com a Lehendakari que han escalfat molt l'ambient polític és irresponsable que l'exèrcit espanyol vagi a fer unes maniobres i facin la fatxenderia de posar una enorme bandera espanyola en un espai que té molta significació pels bascos. Qui va planificar les maniobres va ser un absolut irresponsable, qui les va autoritzar ho va ser encara més i qui va decidir posar una bandera espanyola en aquell lloc va ser un imbècil. Imagino que qui va planificar les maniobres va ser l'Estat Major de la Defensa i ja sabem que els militars no pensen en les conseqüències dels seus actes, ells fiquen la pota i que es fotin els altres. Imagino que qui va autoritzar les maniobres va ser el ministeri i a qui cal tirar de les orelles és a la senyora ministra. Que els seus subordinats siguin irresponsables és greu però són militars i no arriben a més, però ella és civil i hauria d'haver pensat en les conseqüències. Que a més d'anar a fer el brètol a càrrec de l'erari públic no tinguessin cap altra idea tan estúpida com la de plantar una bandera espanyola gegantina en mig d'un paratge que pot tenir significacions per a un nombrós col·lectiu de ciutadans que ho poden veure com un insult és que en el ministeri de defensa i en l'exèrcit hi ha molt lobotomitzat o molt irresponsable.
----
----
Iñigo Urkullu del PNV ha dicho que "Euskadi no es un Perejil ni un islote estratégico en el que algunos claven su estandarte como signo de conquista, Euskadi es la patria de las vascas y los vascos y lo segirá siendo". Eso viene motivado por la colocación de una gran bandera española en la Cruz de Gorbea durante unas maniobras del ejército español. No todo lo que dicen los dirigentes del PNV es acertado pero en este caso encuentro que las palabras de Urkullu son muy acertadas. Tal y como está la situación política en Euskadi después de las maniobras políticas y judiciales del PSE y del PP para situar a Patxi López como Lehendakari que han calentado mucho el ambiente político es irresponsable que el ejército español vaya a hacer unas maniobras y hagan la fantochada de poner una enorme bandera española en un espacio que tiene mucha significación para los vascos. Quien planificó las maniobras fue un absoluto irresponsable, quien las autorizó lo fue aún más y quien decidió poner una bandera española en aquel lugar fue un imbécil. Imagino que quien planificó las maniobras fue el Estado Mayor de la Defensa y ya sabemos que los militares no piensan en las consecuencias de sus actos, ellos meten la pata y que se jodan los otros. Imagino que quien autorizó a las maniobras fue el ministerio y a quien hay que tirar de las orejas es a la señora ministra. Que sus subordinados sean irresponsables es grave pero son militares y no llegan a más, pero ella es civil y debería haber pensado en las consecuencias. Que además de ir a hacer el gamberro a cargo del erario público no tengan ninguna otra idea tan estúpida como la de plantar una bandera española gigantesca en medio de un paraje que puede tener significaciones para un numeroso colectivo de ciudadanos que lo pueden ver como un insulto es que en el ministerio de defensa y en el ejército hay mucho lobotomizado o mucho irresponsable.
----
Links:

1 comentari:

Patric ha dit...

Jo crec que l'incident de Perejil no té res a veure amb això.

Però si em sembla important que l'exèrcit espanyol en maniobres de col locar una bandera espanyola al capdamunt de la creu que està en el cim de la muntanya Gorbea.

És important perquè aquesta creu fou aixecada pels catòlics del país Basc sota les ordres del Papa Lleó XIII el 1899 segons diu la Viquipèdia i el significat era d'esperar el segle XX. Aquesta primera creu es va construir amb l'aportació del poble basc però la creu no va suportar el pes; el 1903 s'inaugura la segona creu que un vendaval tira a terra el 1906. Així comencen la nova creu el 1907 i que entenc és la que hi ha avui dia. Es va afegir al conjunt la imatge de la verge de Begoña.

També aquest emblemàtic turó és un dels "cinc muntanyes bocineros de Biscaia, des d'on es convocaven a Juntes generals mitjançant fogueres i el toc de banyes.". Com podem donar-nos comptes és un lloc de tradicions antigues del poble basc, resulta fora de lloc instal lar a la part alta d'aquesta creu la bandera espanyola.