31 de maig 2009

Losantos, condemnat una vegada més



Tant Losantos com Vidal sembla que tenen un peu fora de la COPE, no patiu per ells, algú els donarà feina i amb ells a un bon grapat d'advocats. Els senyors bisbes fins no fa gaire protectors de Losantos i Vidal sembla que han començat a considerar que Losantos ja no és tant intocable com ells creien. Estar sota el mantell protector de l'Església li hi havia deslliurat fins fa poc temps de qualsevol querella ja que ningú s'havia atrevit a presentar una querella contra ell i contra l'empresa propietat de la Conferència Episcopal Espanyola. Però en Losantos ja hi ha sigut condemnat amb aquesta quatre vegades. Tenir un bocamoll que brama insults des del seu púlpit radiofònic podia ser rendible per una Església espanyola molt lligada a una ultradreta decimonònica, però al més tanoca dels bisbes espanyols li devien arribar les crítiques no només per part de presumptes ateus i presumptes sectors anticlericals. Segons els bisbes espanyols l'Església era "perseguida" pels ateus. Però les crítiques ara ja no venien dels sectors ateus de la societat i el tema de la suposada persecució contra l'Església catòlica no era creïble veient com el govern firmava nous acords molt beneficiosos per l'Església i la Conferència Episcopal Espanyola. Les crítiques venen de sectors catòlics que fins ara havien callat davant els brams del petit radiopredicador. I suposo que alguns anunciants creient que seguir anunciant-se en la COPE en aquestes circumstàncies podia perjudicar-los. Això últim no ho sé, només es tracta d'una suposició. El que si que és segur és que Losantos ha sigut condemnat per difamació quatre vegades - una d'elles per la via penal - i que això no és bo per a la imatge de l'Església ni de la COPE. Aquesta vegada la condemna ha sigut per difamar al doctor Luís Montes, coordinador d'emergències de l'hospital Severo Ochoa, de Madrid. Aquest metge va veure's ficat en aquell assumpte térbol de les sedacions. Tot i que sembla que tot l'assumpte tenia més a veure amb l'intent del govern de la Comunitat de Madrid de carregar-se el sistema públic sanitari d'aquella Comunitat Autònoma, i que va causar una forta controvèrsia política.
A Losantos li han imposat una multa de 132000 euros, a Cristina López una de 66000 euros i a César Vidal de 110000 euros. Aquests són els locutors estrella dels tres programes principals de la COPE, tots tres coneguts per la seva ideologia ultradretana, l'abús de la demagògia, els excessos verbals i l'afició per la difamació.
-----

Tanto Losantos como Vidal parece que tienen un pie fuera de la COPE, no sufráis por ellos, alguien les dará faena y con ellos a un buen puñado de abogados. Los señores obispos hasta no hace mucho protectores de Losantos y Vidal parece que han comenzado a considerar que Losantos ya no es tanto intocable como ellos creían. Estar bajo el manto protector de la Iglesia le había desentregado hasta hace poco tiempo de cualquiera querella ya que nadie se había atrevido a presentar una querella contra él y contra la empresa propiedad de la Conferencia Episcopal Española. Pero en Losantos ya hay sido condenado con esta cuatro veces. Tener un boquiblando que rebuzna insultos desde su púlpito radiofónico podía ser rentable por una Iglesia española mucho adaraja a una ultraderecha decimonónica, pero al más tonto de los obispos españoles le debían llegar las críticas no solo por parte de presuntos ateos y presuntos sectores anticlericales. Según los obispos españoles la Iglesia era "perseguida" por los ateos. Pero las críticas ahora ya no venían de los sectores ateos de la sociedad y el tema de la supuesta persecución contra la Iglesia católica no era creíble viendo como el gobierno firmaba nuevos acuerdos muy beneficiosos para la Iglesia y la Conferencia Episcopal Española. Las críticas venían de sectores católicos que hasta ahora habían callado ante los rebuznos del pequeño radiopredicador. Y supongo que algunos anunciantes creyeron que seguir anunciandose en la COPE en estas circunstancias podía perjudicarlos. Eso último no lo sé, solo se trata de una suposición. Lo que si que es seguro es que Losantos ha sido condenado por difamación cuatro veces - una de ellas por la vía penal - y que eso no es bueno para la imagen de la Iglesia ni de la COPE. Esta vez la condena ha sido por difamar al doctor Luís Montes, coordinador de emergencias del hospital Severo Ochoa, de Madrid. Este mèdico se vio metido en aquel asunto turbio de las sedaciones. Aunque parece que todo el asunto tenía más a ver con el intento del gobierno de la Comunidad de Madrid de cargarse el sistema público sanitario de aquella Comunidad Autónoma, y que causó una fuerte controversia política. A Losantos le han impuesto una multa de 132000 euros, a Cristina López una de 66000 euros y a César Vidal de 110000 euros. Estos son los locutores estrella de los tres programas principales de la COPE, los tres conocidos por su ideología ultraderechista, el abuso de la demagogia, los excesos verbales y la afición por la difamación.

1 comentari:

Patric ha dit...

Diuen que "en algunes legislacions la difamació es contempla com comportament delictiu.
En altres tan sols dóna lloc a exigir una rectificació pública o la condemna al difamar perquè ell mateix difongui l'esmena d'allò emès, exposat i declarat en un mitjà públic, o fins i tot al pagament d'una indemnització pels danys morals causats. Com és natural, la suma de diners que en el seu cas es concedeixi a la víctima de la difamació no pretén reparar de fet el dany, sinó de compensar, fins i tot a efectes simbòlics, el patiment moral patit per obra i gràcia de la difamació. ". Estic d'acord amb la segona forma, la rectificació pública i el pagament d'indemnització per dany moral. Encara que penso també que la difamació és un delicte.